موضوع: اعتراض شاکی به قرار عدم امکان مطالعه و دسترسی به صورت‌مجلس تحقیقات مقدماتی و سایر اوراق پرونده در مواردی که بازپرس این امر را منافی با ضرورت کشف بداند که بصورت حضوری به وی نیز ابلاغ می‌شود

20 اسفند 1402 1188
مخاطب: شاکی
مدت: 3 روز در دادگاه صالح
مستند قانونی:

ماده 100 قانون آیین دادرسی کیفری- شاکی می‌تواند در هنگام تحقیقات، شهود خود را معرفی و ادله‌‏اش را اظهار کند و در تحقیقات حضور یابد، صورت‌مجلس تحقیقات مقدماتی یا سایر اوراق پرونده را که با ضرورت کشف حقیقت منافات ندارد، مطالعه کند و یا به هزینه خود از آنها تصویر یا رونوشت بگیرد.

تبصره ۱- در صورت درخواست شاکی، چنانچه بازپرس مطالعه یا دسترسی به تمام یا برخی از اوراق پرونده را منافی با ضرورت کشف حقیقت بداند، با ذکر دلیل، قرار رد درخواست را صادر می‌کند. این قرار، حضوری به شاکی ابلاغ می‌شود و ظرف سه روز قابل اعتراض در دادگاه صالح است. دادگاه مکلف است در وقت فوق‌العاده به اعتراض رسیدگی و اتخاذ تصمیم کند. تصمیم دادگاه قطعی است.

تبصره ۲- ارائه اسناد و مدارک طبقه‌بندی شده و اسناد حاوی مطالب مربوط به تحقیقات جرائم منافی عفت و جرائم علیه امنیت داخلی‌ و خارجی به شاکی ممنوع است.

تبصره ۳- شاکی باید از انتشار مطالب و مدارکی که انتشار آنها به موجب شرع یا قانون ممنوع است امتناع کند، مگر در مقام احقاق حق خود در مراجع صالح.

مطلب مرتبط: تفسیر ماده 100 قانون آیین دادرسی کیفری

افزودن دیدگاه

امتیاز شما :

دیدگاه کاربران

دیدگاهی ثبت نشده است.