نشست قضایی: قطعیت یا قابل اعتراض بودن قرار رد دادخواست
برگزار کننده
استان گلستان/ شهر کلاله
استان گلستان/ شهر کلاله
تاریخ برگزاری
1381/08/03
1381/08/03
پرسش:
آیا قرار رد دادخواست موضوع ماده 56 قـانون آیـین دادرسـی مـدنی دادگـاههـای عمومی و انقلاب قطعی است یا قابل اعتراض؟ اگـر قابـل اعتـراض اسـت در کـدام مرجع؟
متن نظریه هیئت عالی:
چون در این مورد خواهان یا محل اقامت او معلوم نیسـت، بنابراین، طریقی برای ابلاغ به او وجود ندارد. نظر به اینکه قانون آیین دادرسـی مدنی که الصاق به دیوار دفتر و قابل اعتراض بودن چنین قرار ردی را پیشبینی نموده بـود با تصویب قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی نسخ شده است، قرار رد صادره در ماده 56 قانون مذکور قطعی بوده و قابل اعتراض نیست.
نظر اکثریت:
به نظر می رسد که قرار قطعی باشد زیرا ماده 56 قانون مـذکور جانشـین مـاده 83 قـانون آیـین دادرسی مدنی، مصوب سال 1318 است. در ماده 83 اخیرالذکر صراحتاً قرار رد دادخواسـت را قابل اعتراض در دادگاه مربوطه اعلام کرده بود در حالی که در قانون فعلی اشـاره ای بـه اینکـه قرار قابل اعتراض است، نشده است. نظر قانونگـذار ایـن بـوده اسـت کـه قـرار صـادره قابـل اعتراض نیست چون اگر قابل اعتراض بود مانند قانون قبلی بدان تصریح می کـرد. چنآنکـه در مواد 54 و 55 قانون فعلی، قرارهای صادره از سوی مدیر دفتر دادگاه را قابل اعتـراض دانسـته
است.
نظر اقلیت:
با استفاده از ملاک مواد 344 و 384 قانون آیین دادرسی مدنی دادگاه های عمومی و انقلاب کـه راجع به دادخواست تجدیدنظر و فرجام خواهی است می توان گفت قـرار منـدرج در مـاده 56 قانون آیین دادرسی مدنی دادگاه های عمـومی و انقـلاب کـه بـه وسـیله مـدیر دفتـر صـادر و دادخواست رد می شود، قابل اعتراض در دادگاه مطروحه است.
مستندات قانونی:
* قانون آیین دادرسی مدنی
واژگان کلیدی:
محل اقامت
ابلاغ
قرار رد دادخواست
27 اردیبهشت 1404
17
افزودن دیدگاه
دیدگاه کاربران