دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و ضابطان در صورت طرح دعاوی و شکایات در صلاحیت دادگاه صلح، مکلفند موضوع را به دادگاه صلح ارسال کنند. در صورتی که موضوعات فوق در سایر مراجع قضایی مطرح شود، مقام ارجاع موضوع را فوراً با دستور اداری به دادگاه صلح ارسال مینماید.
مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه علاوه بر تکالیف مقرر در تبصره ماده (26)، اقدامات زیر را انجام میدهد:
الف) ایجاد زیرساختهای لازم، تامین تجهیزات و اتصال شعب دادگاه صلح و شورا به سامانه های قضایی؛
ب) هوشمندسازی فرآیندها؛
پ) تهیه اطلاعات آماری و نتایج نظرسنجی ها و ارائه به معاونت راهبردی قوه قضاییه و مرکز حل اختلاف و سایر مبادی ذیربط براساس نیازهای اعلام شده.
قوه قضاییه مکلف است از محل اعتبارات موضوع ماده (38) قانون نسبت به پرداخت پاداش قضات و کارکنان اداری دادگاه صلح از جمله قضات و کارکنانی که در ساعات غیر اداری و روزهای تعطیل فعالیت می کنند اقدام نماید.
مرکز و معاونت مالی، پشتیبانی و امور عمرانی قوه قضاییه مکلف اند از محل درآمد اختصاصی موضوع ماده (38) قانون و اعتبارات عمومی شورا موضوع ماده (39) قانون، هزینههای شورا را به تشخیص رئیس قوه قضاییه در کلیه امور اعم از حقوق و پاداش، تامین لوازم مصرفی و اقلام اداری، اجارهبهای ساختمانها، تجهیزات و امکانات اداری و انفورماتیک، احداث، خرید ساختمان و توسعه فضاهای اداری، امور آموزشی، فرهنگی، تامین خودرو، امور پشتیبانی و رفاهی تامین نمایند.
تبصره- در صورتی که اعتبارات مذکور بابت امکانات اداری و تجهیزات و مکان و امور مالی و پشتیبانی شوراها در این ماده برای تامین هزینه ها کافی نباشد، به تشخیص رئیس قوه قضاییه مطابق ماده 39 قانون و ذیل آن عمل میشود.
در اجرای ماده (13) قانون، در صورت عدم حصول صلح و سازش و تقاضای خواهان یا مدعی خصوصی مبنی بر ارسال پرونده به مرجع قضایی صالح، چنانچه مبلغ پرداخت شده به عنوان هزینه دادرسی کافی نباشد، مابهالتفاوت آن مطابق مقررات مربوط قبل از شروع رسیدگی در مرجع صالح اخذ میگردد.
در اجرای تبصره (3) ماده (20) قانون در صورت حصول سازش بین طرفین، معاون مالی، پشتیبانی و امور عمرانی قوه قضاییه مکلف است پس از دریافت گزارش ماهانه مرکز مبنی بر حصول سازش، معادل صد در صد هزینه دادرسی همان مرحله را به حساب درآمد اختصاصی مرکز حواله نماید تا مرکز در اجرای تکلیف قانونی خود نصف آن را به پرداخت کننده هزینه دادرسی بازگرداند.
فرآیند و نحوه رسیدگی هیات موضوع ماده (29) قانون، مطابق شیوه نامه ای است که ظرف دو ماه پس از تصویب این آییننامه به تصویب رئیس مرکز میرسد.
تبصره- فوقالعاده جذب هیاتهای بدوی و تجدیدنظر رسیدگی به تخلفات اعضاء و کارکنان شورا همانند فوقالعاده جذب هیات رسیدگی به تخلفات کارکنان دولت میباشد.
مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه در راستای وظایف ذاتی خود موظف است امور مربوط به صیانت کارکنان حفاظت اسناد، اطلاعات، اماکن و سایر امور حفاظتی مربوط به شورا را انجام دهد.
معاون اول قوه قضاییه ضمن هماهنگی با روسای کل دادگستری استانها و رئیس مرکز تمهیدات لازم را به نحوی فراهم مینماید که در مهلت مقرر در ماده (4) قانون، دادگاه صلح در هر یک از استانها تشکیل شود.
این آیین نامه توسط معاونت حقوقی و امور مجلس قوه قضاییه با همکاری وزارت دادگستری و مرکز تهیه و در (36) ماده و (9) تبصره در تاریخ 1403/03/16 به تصویب رئیس قوه قضاییه رسیده و از تاریخ ابلاغ لازم الاجراست.
غلامحسین محسنی اژیه
افزودن دیدگاه
دیدگاه کاربران