ماده ۸۶ قانون آیین دادرسی کیفری

در غیر جرائم موضوع ماده (۳۰۲) این قانون، چنانچه متهم و شاکی حاضر باشند یا متهم حاضر و شاکی وجود نداشته یا گذشت کرده باشد و تحقیقات مقدماتی هم کامل باشد، دادستان می‌ تواند رأساً یا به درخواست بازپرس، با اعزام متهم به دادگاه و در صورت حضور شاکی به همراه او، دعوای کیفری را بلافاصله بدون صدور کیفرخواست به صورت شفاهی مطرح کند. در این مورد، دادگاه بدون تاخیر تشکیل جلسه می دهد و به متهم تفهیم می‌کند که حق دارد برای تعیین وکیل و تدارک دفاع مهلت بخواهد که در صورت درخواست متهم، حداقل سه روز به او مهلت داده می‌شود. تفهیم این موضوع و پاسخ متهم باید در صورتمجلس دادگاه قید شود. هرگاه متهم از این حق استفاده نکند، دادگاه در همان جلسه، رسیدگی و رای صادر می‌کند و اگر ضمن رسیدگی انجام تحقیقاتی را لازم بداند، آنها را انجام و یا دستور تکمیل تحقیقات را به دادستان یا ضابطان دادگستری می‌دهد. اخذ تامین متناسب از متهم با دادگاه است. شاکی در صورت مطالبه ضرر و زیان می تواند حداکثر ظرف پنج روز دادخواست خود را تقدیم کند و دادگاه می‌تواند فارغ از امر کیفری به دعوای ضرر و زیان رسیدگی و رای مقتضی صادر نماید.


تفسیر ماده 86 قانون آیین دادرسی کیفری:

1- در جرائم غیرموضوع ماده 302 قانون آیین دادرسی کیفری، صدور کیفرخواست اختیاری است و دادستان می تواند به جای صدور کیفرخواست، تقاضای خود را به طور شفاهی در دادگاه مطرح نماید مگر در مواردی که پرونده مستقیماً در دادگاه مطرح می شوند که در اینصورت بحث کیفرخواست منتفی است.

2- با توجه به آنکه شرط تقاضای شفاهی دادستان، حضور متهم و شاکی است، مگر آنکه شاکی وجود نداشته یا گذشت کرده باشد که در اینصورت تنها حضور متهم الزامی است، رای دادگاه همواره حضوری محسوب می گردد چراکه متهم در دادرسی حضور دارد.

افزودن دیدگاه

امتیاز شما :

دیدگاه کاربران

دیدگاهی ثبت نشده است.