محکمه در حکم ورشکستگی امر به مهر و موم را نیز می دهد.
تفسیر ماده 433 قانون تجارت:
یکی از اجزای الزامی حکم ورشکستگی صدور دستور مهر و موم اموال ورشکسته است.
مهر و موم باید فوراً توسط عضو ناظر به عمل آید مگر در صورتی که به عقیده عضو مزبور برداشتن صورت دارائی تاجر در یک روز ممکن باشد در این صورت باید فوراً شروع به برداشتن صورت شود.
اگر تاجر ورشکسته به مفاد ماده ۴۱۳ و ۴۱۴ عمل نکرده باشد محکمه در حکم ورشکستگی قرار توقیف تاجر را خواهد داد.
تفسیر ماده 435 قانون تجارت:
مستند به ماده 435 قانون تجارت چنانچه تاجر ظرف 3 روز از تاریخ وقفه ای که در تادیه قروض یا سایر تعهدات نقدی وی بوجود آمده است، توقف خود را به دادگاه اعلام ننماید و همچنین صورت حساب دارایی و کلیه دفاتر تجاری خود را تسلیم محکمه ننماید، دادگاه ضمن صدور حکم ورشکستگی، دستور بازداشت تاجر را صادر می نماید.
به نظر می رسد بازداشت تاجر ورشکسته تا زمان ختم تصفیه یا تصدیق قرارداد ارفاقی، ادامه خواهد داشت.
قرار توقیف ورشکسته در مواقعی نیز داده خواهد شد که معلوم گردد به واسطه اقدامات خود از اداره و تسویه شدن عمل ورشکستگی می خواهد جلوگیری کند.
در صورتی که تاجر مقروض فرار کرده یا تمام یا قسمتی از دارائی خود را مخفی نموده باشد امین صلح می تواند بر حسب تقاضای یک یا چند نفر از طلبکاران فوراً اقدام به مهر و موم نماید و باید بلافاصله این اقدام خود را به مدعی العموم اطلاع دهد.
انبارها و حجرهها و صندوق و اسناد و دفاتر و نوشتجات و اسباب و اثاثیه تجارتخانه و منزل تاجر باید مهر و موم شود.
در صورت ورشکستگی شرکت های تضامنی، مختلط یا نسبی اموال شخصی شرکاءِ ضامن مهر و موم نخواهد شد مگر اینکه حکم ورشکستگی آنها نیز در ضمن حکم ورشکستگی شرکت یا به موجب حکم جداگانه صادر شده باشد.
تبصره- در مورد این ماده و ماده فوق مستثنیات دین از مهر و موم معاف است.
افزودن دیدگاه
دیدگاه کاربران