ماده 43 قانون دیوان عدالت اداری

شعبه دیوان می‌تواند هر یک از طرفین دعوا را برای ادای توضیح دعوت نماید و در صورتی ‌که شکایت از ادارات و واحدهای مذکور در ماده (۱۰) این قانون باشد، طرف شکایت مکلف به معرفی نماینده است.

تبصره ۱- در صورتی که شاکی پس از ابلاغ برای ادای توضیح حاضر نشود یا از ادای توضیحات مورد درخواست استنکاف کند، شعبه دیوان با ملاحظه دادخواست اولیه و لایحه دفاعیه طرف شکایت یا استماع اظهارات او، اتخاذ تصمیم می‌نماید و اگر اتخاذ تصمیم ماهوی بدون اخذ توضیح از شاکی ممکن نشود، قرار ابطال دادخواست صادر می‌گردد.

تبصره ۲- در صورتی ‌که طرف شکایت، شخص حقیقی یا نماینده شخص حقوقی باشد و پس از احضار، بدون عذر موجه، از حضور جهت ادای توضیح خودداری کند، شعبه او را جلب می‌نماید یا به انفصال موقت از خدمات دولتی به مدت یک ‌ماه تا یک سال محکوم می‌کند.

تبصره ۳- عدم تعیین نماینده توسط طرف شکایت یا عدم حضور شخص معرفی شده در مهلت اعلام شده از سوی شعبه دیوان، موجب انفصال موقت از خدمات دولتی از دو ماه تا یک سال است.


تفسیر ماده 43 قانون دیوان عدالت اداری:

1- واحدهای دولتی اعم از وزارت‌خانه‌ها و سازمان‌ها و موسسات و شرکت‌های دولتی و شهرداری‌ها و تشکیلات و نهادهای انقلابی و موسسات وابسته به آنها می‌توانند برای پاسخگویی یا اداری توضیح در خصوص شکایتی که علیه آنان در دیوان طرح می‌شود، نماینده معرفی نمایند.

2- مطابق با ماده 43 قانون دیوان عدالت اداری، در صورت جمع شرایط ذیل قرار ابطال دادخواست صادر می‌شود:

الف- شعبه دیوان، شاکی (خواهان) را جهت ادای توضیح دعوت نماید و ب- شاکی در جلسه حاضر نشود و ج- اتخاذ تصمیم ماهوی بدون اخذ توضیح از شاکی ممکن نباشد. (با ماده 95 قانون آیین دادرسی مدنی مقایسه شود.)

افزودن دیدگاه

امتیاز شما :

دیدگاه کاربران

دیدگاهی ثبت نشده است.