در کیفرخواست موارد زیر قید میشود:
الف- مشخصات متهم، شامل نام، نام خانوادگی، نام پدر، شهرت، سن، شغل، شماره ملی، شماره شناسنامه، تابعیت، مذهب، محل اقامت و وضعیت تاهل او؛
ب- آزاد، تحت قرار تامین یا نظارت قضایی بودن متهم و نوع آن و یا بازداشت بودن وی با قید علت و تاریخ شروع بازداشت؛
پ- نوع اتهام، تاریخ و محل وقوع جرم اعم از بخش، دهستان، روستا، شهر، ناحیه، منطقه، خیابان و کوچه؛
ت- ادله انتساب اتهام؛
ث- مستند قانونی اتهام؛
ج- سابقه محکومیت موثر کیفری متهم؛
چ- خلاصه پرونده شخصیت یا وضعیت روانی متهم.
تبصره- هرگاه در صدور کیفرخواست، سهو قلم یا اشتباه بیّن صورت گیرد، تا پیش از ارسال به دادگاه، دادستان آن را اصلاح و پس از ارسال کیفرخواست به دادگاه، موارد اصلاحی آن را به دادگاه اعلام میکند.
تفسیر ماده 279 قانون آیین دادرسی کیفری:
1- در صورتی که موارد مندرج در ماده 279 قانون آیین دادرسی کیفری در کیفرخواست نوشته نشود، این موضوع برای دادستان یا جانشین او تخلف محسوب خواهد شد.
2- در کیفرخواست صادره حتما لازم است که ادله انتسابی جرم به متهم، قید گردد یعنی هم می بایست به مواد قانونی استناد شود و هم به ادله ای اشاره گردد که کیفرخواست براساس آن صادر گردیده است مانند شهادت شهود، اقرار و ... .
3- امکان اصلاح یا عدول از کیفرخواست برای دادستان تنها تا پیش از ارسال پرونده به دادگاه ممکن می باشد. این امر بدین معنا است که پس از ارسال پرونده به دادگاه، امکان اصلاح یا عدول از کیفرخواست وجود ندارد حتی در فرضی نیز که پرونده توسط دادگاه برای تکمیل تحقیقات به دادسرا ارسال شود و دادسرا طی تحقیقات مجدد متوجه بی گناهی متهم هم شود، حق اصلاح کیفرخواست را نخواهد داشت.
افزودن دیدگاه
دیدگاه کاربران