کلیه دارندگان وسایل نقلیه موضوع این قانون اعم از اینکه اشخاص حقیقی یا حقوقی باشند مکلفند وسایل نقلیه خود را در قبال خسارت بدنی و مالی که در اثر حوادث وسایل نقلیه مذکور به اشخاص ثالث وارد میشود حداقل به مقدار مندرج در ماده (۸) این قانون نزد شرکت بیمهای که مجوز فعالیت در این رشته را از بیمه مرکزی داشته باشد، بیمه کنند.
تبصره ۱- دارنده از نظر این قانون اعم از مالک و یا متصرف وسیله نقلیه است و هر کدام که بیمهنامه موضوع این ماده را تحصیل کند تکلیف از دیگری ساقط میشود.
تبصره ۲- مسئولیت دارنده وسیله نقلیه در تحصیل بیمهنامه موضوع این قانون مانع از مسئولیت شخصی که حادثه منسوب به فعل یا ترک فعل او است نمیباشد. در هر حال خسارت واردشده از محل بیمه نامه وسیله نقلیه مسبب حادثه پرداخت میگردد.
تفسیر ماده 2 قانون بیمه اجباری خسارت وارده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه:
1- حجم زیاد حوادث ناشی از وسایل نقلیه و تحمیل مبالغ سنگین بر عهده مقصرین حوادث رانندگی، موجب گردیده، قانونگذار، مسئولیت دارنده وسیله نقلیه نسبت به بیمه نمودن وسیله نقلیه خود در قبال خسارت وارده به شخص ثالث را اجباری بداند.
2- بیمه اجباری مسئولیت مدنی دارندگان اتومبیل در برابر دیگران، تمهیدی است که برای حمایت از حقوق زیان دیده در قانون کشور ما دیده شده است. لذا زیان دیده می تواند با رجوع مستقیم به بیمه گر از طرح دعوی بر دارنده مسئول بی نیاز شود و خطر روبرو شدن با اعسار خوانده را نیز تحمل نکند.
3- حداقل مبلغ در قبال خسارات جانی معادل حداقل ریالی دیه یک مرد مسلمان در ماه های حرام می باشد و حداقل مبلغ بیمه موضوع این قانون در بخش خسارت مالی معادل دو و نیم درصد (2/5%) تعهدات بدنی است.
4- ضمانت اجراها و همچنین محدودیت ها و جریمه های مقرر برای صاحب اتومبیل در صورت عدم رعایت مفاد این ماده، در مواد 42 الی 48 قانون بیمه اجباری ذکر شده است.
افزودن دیدگاه
دیدگاه کاربران