فصل یازدهم - در طرق شکایت از احکام صادره راجع به ورشکستگی قانون تجارت

‌ماده ۵۳۶

حکم اعلان ورشکستگی و همچنین حکمی که به موجب آن تاریخ توقف تاجر در زمانی قبل از اعلان ورشکستگی تشخیص شود قابل ‌اعتراض است.


تفسیر ماده 536 قانون تجارت:

اگر متقاضی حکم ورشکستگی، غیرتاجر باشد (طلبکار یا دادستان) و تاجر در دادرسی حضور نداشته باشد، وی می تواند طبق مقررات راجع به واخواهی در قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379، از حکم ورشکستگی یا حکم راجع به تاریخ توقف، در مهلتی که در ماده 537 قانون تجارت مصوب 1379 آمده است، واخواهی کند. ضمناً یکی دیگر از معانی «اعتراض» همان «اعتراض ثالث محاکماتی» موضوع مواد 417 به بعد قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379 است و این حق مخصوص طلبکاران تاجر و دیگر اشخاص ذی‌نفع است که در دادرسی حضور نداشته اند و حکم ورشکستگی یا حکم راجع یه تاریخ توقف به حقوق آنان خلل وارد می کند.


‌ماده ۵۳۷

اعتراض باید از طرف تاجر ورشکسته در ظرف ده روز و از طرف اشخاص ذینفع که در ایران مقیم اند در ظرف یک ماه و از طرف آن هایی‌ که در خارجه اقامت دارند در ظرف دو ماه به عمل آید ابتدای مدت های مزبور از تاریخی است که احکام مذکوره اعلان می شود.


تفسیر ماده 537 قانون تجارت:

قانونگذار برخلاف اعتراض ثالث محاکماتی موضوع ماده 417 به بعد قانون آیین دادرسی مدنی، اعتراض شخص ثالث به حکم ورشکستگی تاجر را حسب مورد مقید به زمان یک ماهه و دو ماهه از زمان اعلان آن در جراید و همچنین اعتراض به تاریخ توقف از زمان انتشار آگهی تشخیص و تصدیق مطالبات طلبکاران در نظر گرفته است.

مطلب مرتبط: مهلت اعتراض ثالث اصلی در حقوق ایران


‌ماده ۵۳۸

پس از انقضای مهلتی که برای تشخیص و تصدیق مطالبات طلبکارها معین شده است دیگر هیچ تقاضایی از طرف طلبکارها راجع ‌به تعیین تاریخ توقف به غیر آن تاریخی که به موجب حکم ورشکستگی یا حکم دیگری که در این باب صادر شده قبول نخواهد شد. همین که مهلت های ‌مزبور منقضی شد تاریخ توقف نسبت به طلبکارها قطعی و غیرقابل تغییر خواهد بود.


تفسیر ماده 538 قانون تجارت:

اعتراض به تاریخ توقف مندرج در حکم ورشکستگی با لحاظ ماده 538 قانون تجارت و بند 2 ماده 24 قانون اداره تصفیه امور ورشکستگی و ماده 25 همان قانون، مبدأ مهلت اعتراض، آگهی و انتشار مرتبه دوم در روزنامه کثرالانتشار از طریق اداره تصفیه است و مهلت آن دو ماه می باشد اما اداره تصفیه می تواند مهبت مزبور را برای اشخاص مقیم خارج از کشور گسترش دهد.


‌ماده ۵۳۹

مهلت استیناف از حکم ورشکستگی ده روز از تاریخ ابلاغ است. به این مدت برای کسانی که محل اقامت آنها از مقر محکمه بیش از‌ شش فرسخ فاصله دارد از قرار هر شش فرسخ یک روز اضافه می شود.


‌ماده ۵۴۰

قرارهای ذیل قابل اعتراض و استیناف و تمیز نیست:

۱) قرارهای راجعه به تعیین یا تغییر عضو ناظر یا مدیر تصفیه.

۲) قرارهای راجعه به تقاضای اعانه به جهت تاجر ورشکسته یا خانواده او.

۳) قرارهای فروش اسباب یا مال‌ التجاره که متعلق به ورشکسته است.

۴) قرارهایی که قرارداد ارفاقی را موقتاً موقوف یا قبول موقتی مطالبات متنازع‌فیه را مقرر می دارد.

۵) قرارهای صادره در خصوص شکایت از اوامری که عضو ناظر در حدود صلاحیت خود صادر کرده است.

افزودن دیدگاه

امتیاز شما :

دیدگاه کاربران

دیدگاهی ثبت نشده است.