ماده 45 قانون دیوان عدالت اداری

(اصلاحی 10-02-1402)- شاکی می‌تواند دادخواست خود را قبل از وصول پاسخ طرف شکایت، مسترد کند و در این صورت، شعبه قرار ابطال دادخواست صادر می‌کند. شاکی می‌تواند دادخواست خود را تجدید نماید.


تفسیر ماده 45 قانون دیوان عدالت اداری:

1- با رسیدن پاسخ طرف شکایت، مسائل و رسیدگی ماهوی دادرسی آغاز می‌شود و در نتیجه امکان استرداد دادخواست وجود ندارد. بلکه شاکی می‌تواند تقاضای استرداد شکایت کند که تابع ماده 46 قانون دیوان عدالت اداری است.

2- قرار ابطال دادخواست از قرارهای قاطع دعوا است و امکان شکایت از آن در مرجع بالاتر و تجدیدنظر خواهی وجود ندارد. اما این قرار اعتبار امر متختومه ندارد و شاکی می‌تواند دوباره دادخواست خود را مطرح کند.

3- مطابق یک دیدگاه با توجه به سکوت قانونگذار امکان استرداد دادخواست در مرحله تجدیدنظر وجود ندارد و مطابق دیدگاه دیگر با توجه به ماده 78 قانون دیوان عدالت اداری مقررات حاکم بر مرحله بدوی در مرحله تجدیدنظر نیز حکم فرما است، مگر آنکه قانون ترتیب دیگری را تعیین کرده باشد. بنابراین امکان استرداد دادخواست در مرحله تجدیدنظر نیز وجود دارد.

4- مستفاد از بند 9 ماده 35 قانون آیین دادرسی مدنی استرداد دادخواست توسط وکیل یا نماینده حقوقی در صورتی ممکن است که این امر صراحتاً در وکالتنامه قید شده باشد.

5- چنانچه طرف دعوا متعدد و دعوا قابل تجزیه باشد، استرداد دادخواست تنها نسبت به آن دسته از طرفین شکایت که تقاضای استرداد شده ابطال می‌گردد و نسبت به مابقی دادرسی ادامه پیدا خواهد کرد.

افزودن دیدگاه

امتیاز شما :

دیدگاه کاربران

دیدگاهی ثبت نشده است.