ماده ۴۶ قانون مجازات اسلامی

در جرائم تعزیری درجه سه تا هشت دادگاه می‌تواند در صورت وجود شرایط مقرر برای تعویق صدور حکم، اجرای تمام یا قسمتی از مجازات را از یک تا پنج سال معلق نماید. دادستان یا قاضی اجرای احکام کیفری نیز پس از اجرای یک سوم مجازات می‌تواند از دادگاه صادرکننده حکم قطعی، تقاضای تعلیق نماید. همچنین محکوم می‌تواند پس از تحمل یک سوم مجازات، در صورت دارا بودن شرایط قانونی، از طریق دادستان یا قاضی اجرای احکام کیفری تقاضای تعلیق نماید.


تفسیر ماده 46 قانون مجازات اسلامی:

1- تعلیق اجرای مجازات به معنای متوقف کردن اجرای مجازات است. تعلیق اجرای مجازات در زمره نهادهای ارفاقی در قانون مجازات اسلامی می‌باشد که بر طبق آن، رای محکومیت متهم صادر می‌شود اما بنابر تشخیص و نظر دادگاه، اجرای تمام یا قسمتی از مجازات بصورت معلق در می‌آید.

2- جهت صدور قرار تعلیق اجرای مجازات لازم است که تمامی شرایط مقرر در ماده 40 قانون مجازات اسلامی اعم از نداشتن سابقه کیفری مؤثر و ... نیز وجود داشته باشد.

3- در جرائم تعزیری درجه 1 و 2 امکان صدور قرار تعلیق اجرای مجازات وجود ندارد.

4- هم قاضی صادرکننده رای در هنگام صدور آن می‌تواند در صورت صلاحدید، قرار تعلیق اجرای مجازات را صادر نماید و هم دادستان و قاضی اجرای احکام کیفری می‌توانند بعد از اجرای یک سوم مجازات از دادگاه صادرکننده حکم قطعی، تقاضای تعلیق اجرای مجازات را نمایند.

5- اگر قاضی دادگاه صادرکننده حکم قطعی، با تقاضای دادستان یا قاضی اجرای احکام کیفری مبنی بر تعلیق اجرای مجازات، موافق نباشد، تصمیم وی‌ مبنی بر رد تقاضا، قابلیت اعتراض نخواهد داشت.

مطلب مرتبط: نحوه صدور قرار تعلیق اجرای مجازات

افزودن دیدگاه

امتیاز شما :

دیدگاه کاربران

دیدگاهی ثبت نشده است.