ماده ۵۴ قانون مجازات اسلامی

هرگاه محکوم از تاریخ صدور قرار تا پایان مدت تعلیق، مرتکب یکی از جرائم عمدی موجب حد، قصاص، دیه یا تعزیر تا درجه هفت شود، پس از قطعیت حکم اخیر، دادگاه قرار تعلیق را لغو و دستور اجرای حکم معلق را نیز صادر و مراتب را به دادگاه صادرکننده قرار تعلیق اعلام می‌کند. دادگاه به هنگام صدور قرار تعلیق به‌ طور صریح به محکوم اعلام می‌‌کند که اگر در مدت تعلیق مرتکب یکی از جرائم فوق شود، علاوه بر مجازات جرم اخیر، مجازات معلق نیز درباره وی اجراء می‌‌شود.


تفسیر ماده 54 قانون مجازات اسلامی:

1- اگر بخشی از مجازات به حالت معلق درآمده باشد، اگر محکوم در زمان اجرای مجازات غیر تعلیقی، مجدداً مرتکب جرم شود قرار تعلیق لغو نمی‌شود بلکه با توجه به قسمت آخر ماده 54 قانون مجازات اسلامی، ارتکاب جرم در دوران تعلیق، باعث لغو قرار می‌شود و شامل دوران غیر تعلیقی نمی‌شود.

2- در قرار تعلیق اجرای مجازات، دادگاه صراحتاً قید نموده و به متهم تفهیم می‌نماید که اگر در مدت تعلیق، مرتکب یکی از جرائم مقرر در قانون شود، قرار تعلیق لغو و مجازات جرم جدید نیز در مورد او اجرا خواهد شد.

مطلب مرتبط: نحوه صدور قرار تعلیق اجرای مجازات

افزودن دیدگاه

امتیاز شما :

دیدگاه کاربران

بابک صیامی کور عباسلو
13 آذر 1403
با توجه به آثار زیانبار اجرای مجازات اسلامی حبس تعزیری فقدان سابقه کوثر کیفری میزان اندک مشروبات الکلی مکشوفه مستندا به ماده 46قانون اسلامی مجازات حبس و شلاق تعزیری متهم را میبایست از مدت یک سال معلق می نماید و بر اساس ماده 54از قانون مذکور به وی متذکر م گردد