هرگاه متهم یا محکوم علیه در مواعد مقرر حاضر شود، یا پس از آن حاضر و عذر موجه خود را اثبات کند، با شروع به اجرای حبس و تبعید یا اقامت اجباری و با اجرای کامل سایر مجازات ها و یا صدور قرارهای منع و موقوفی و تعلیق تعقیب، تعلیق اجرای مجازات و مختومه شدن پرونده به هر کیفیت، قرار تامین و نظارت قضایی لغو میشود.
تبصره- در صورت الغاء قرار تامین یا نظارت قضایی، این امر بلافاصله به مراجع مربوط اعلام میشود.
تفسیر ماده 251 قانون آیین دادرسی کیفری:
1- مقنن در ماده 251 قانون آیین دادرسی کیفری در خصوص پایان یافتن قرارهای تامین کیفری صحبت نموده است که یا در اثر صدور حکم محکومیت مبنی بر حبس، تبعید یا اقامت اجباری متهم خاتمه می یابند یا در صورت صدور حکم مبنی بر شلاق، جزای نقدی یا ... و یا در صورت صدور حکم برائت، قرار منع یا موقوفی تعقیب.
2- جهت رفع اثر از قرار تامین کیفری نیازی نیست که رای قطعی شده باشد و به صرف صدور، از تامین کیفری رفع اثر می شود ناگفته نماند که برخی از حقوقدانان بر این باورند که رفع اثر از قرار تامین کیفری مستلزم قطعیت آرا است مگر در مواردی که متهم در بازداشت باشد که در اینصورت به محض صدور حکم برائت، قرار منع یا موقوفی تعقیب، متهم فورا و بدون نیاز به قطعی شدن این آراء، آزاد می گردد.
3- لغو تامین کیفری در شرایطی انجام می گیرد که متهم یا کفیل یا وثیقه گذار او در انجام تعهدات خود استنکاف ننموده و یا در موعد مقرر حضور یافته یا آنکه عدم حضور خود را با عذر موجه ثابت نموده باشند وگرنه حتی تبرئه متهم هم مانع اجرای دستور ضبط یا اخذ تامین کیفری نخواهد شد.
افزودن دیدگاه
دیدگاه کاربران