رسیدگی به اتهامات رؤسای قوای سه گانه و معاونان و مشاوران آنان، رییس و اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام، اعضای شورای نگهبان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری، وزیران و معاونان وزیران، دارندگان پایه قضایی، رییس و دادستان دیوان محاسبات، سفیران، استانداران، فرمانداران مراکز استان و جرایم عمومی افسران نظامی و انتظامی از درجه سرتیپ و بالاتر و یا دارای درجه سرتیپ دومی شاغل در محل های سرلشکری و یا فرماندهی تیپ مستقل، مدیران کل اطلاعات استانها حسب مورد، در صلاحیت دادگاه های کیفری تهران است، مگر آنکه رسیدگی به این جرائم به موجب قوانین خاص در صلاحیت مراجع دیگری باشد.
تبصره ۱- شمول این ماده بر دارندگان پایه قضایی و افسران نظامی و انتظامی در صورتی است که حسب مورد، در قوه قضاییه یا نیروهای مسلح انجام وظیفه کنند.
تبصره ۲- رسیدگی به اتهامات افسران نظامی و انتظامی موضوع این ماده که در صلاحیت سازمان قضایی نیروهای مسلح می باشد، حسب مورد در صلاحیت دادگاه نظامی یک یا دو تهران است.
تفسیر ماده 307 قانون آیین دادرسی کیفری:
1- صلاحیت دادگاه های پایتخت (تهران) بر طبق یکی از معیار های نوع جرم، محل ارتکاب جرم و شخصیت متهم تعیین می گردد.
2- به جرائم اشخاص و مقامات مقرر در ماده 307 قانون آیین دادرسی کیفری، حسب مورد در دادگاه های تهران رسیدگی می شود. بطور مثال چنانچه یکی از وزرا در شهر کرمان مرتکب جرم تهدید دیگری شود، به اتهام وی در دادگاه کیفری دو تهران رسیدگی خواهد شد.
3- منظور از «اتهامات» در صدر ماده 307 قانون آیین دادرسی کیفری، به کلیه اتهامات اشخاص مزبور در محاکم تهران رسیدگی می شود اعم از آنکه جرم انتسابی مرتبط با وظیفه آنان بوده باشد یا نه.
افزودن دیدگاه
دیدگاه کاربران