مبحث چهارم - قبول دیون مطابق صورت تحریر ترکه قانون امور حسبی

‌ماده ۲۵۵

در صورتی که ورثه فقط مطابق صورت تحریر ترکه، ترکه و دیون را قبول کنند باید در ظرف مدت یک ماه از تاریخ فوت مورث این ‌مطلب را به دادگاه بخش اطلاع دهند. در این صورت ورثه ملزمند که دیون متوفی را در حدود صورت ترکه بپردازند هر چند بعد از تنظیم صورت تحریر‌ ترکه ادعای طلب شده باشد.


ماده ۲۵۶

اطلاع مذکور فوق در صورتی موثر است که قبلاً ترکه تحریر شده یا بعداً تحریر شود.


ماده ۲۵۷

بعد از تحریر ترکه نیز ورثه می توانند در ظرف یک ماه از تاریخ اطلاع به خاتمه تحریر ترکه قبول یا رد خود را اظهار نمایند و دادگاه بخش‌ می تواند به حسب اقتضاء این مدت را زیاد کند.


تفسیر ماده 257 قانون امور حسبی:

در صورتی که تحریر ترکه صورت گیرد ورثه این حق را دارند که ظرف یک ماه از تاریخ تمام شدن تحریر ترکه و اطلاع از آن، قبول یا رد خود را اعلام نمایند. مهلت یک ماهه فوق، در صورت اعلام عذرموجه، از سوی دادگاه، قابلیت تمدید یا تجدید خواهد داشت.


‌ماده ۲۵۸

در صورتی که بعضی از ورثه ترکه را قبول کرده و بعضی رد نمایند وارثی که ترکه را قبول کرده است اقدامات لازمه را برای اداره ترکه و ‌اداء دیون و حقوق و وصول مطالبات و غیره انجام می دهد و وارثی که ترکه را رد کرده است حق هیچگونه اعتراضی به عملیات او ندارد لیکن اگر پس از ‌تصفیه ترکه چیزی از ترکه بماند سهم‌ الارث وارثی که ترکه را رد کرده است به او داده خواهد شد.

‌در این صورت وارثی که ترکه را قبول کرده در ازای زحمتی که برای اداره کردن ترکه نسبت به سهم سایرین متحمل شده مستحق دستمزد خواهد بود‌. تشخیص میزان دستمزد در صورت عدم تراضی با دادگاه است.


‌ماده ۲۵۹

در صورت تحریر ترکه وارثی که در مدت مقرر قبول یا رد خود را اظهار نکرده باشد در حکم کسی است که مطابق صورت تحریر ترکه ‌دیون را قبول کرده باشد.

افزودن دیدگاه

امتیاز شما :

دیدگاه کاربران

دیدگاهی ثبت نشده است.