ماده 48 قانون حمایت خانواده

میزان حقوق وظیفه یا مستمری زوجه دائم متوفی و فرزندان و سایر وراث قانونی وی و نحوه تقسیم آن در تمام صندوق‌های بازنشستگی اعم از کشوری، لشکری، تامین اجتماعی و سایر صندوق های خاص به ترتیب زیر است:

۱- زوجه دائم متوفی از حقوق وظیفه یا مستمری وی برخوردار می‌گردد و ازدواج وی مانع دریافت حقوق مذکور نیست و در صورت فوت شوهر بعدی و تعلق حقوق به زوجه در اثر آن، بیشترین مستمری ملاک عمل است.

تبصره- اگر متوفی چند زوجه دائم داشته باشد حقوق وظیفه یا مستمری به تساوی بین آنان و سایر وراث قانونی تقسیم می شود.

۲- دریافت حقوق بازنشستگی یا از کارافتادگی، مستمری از کارافتادگی یا بازنشستگی حسب مورد توسط زوجه متوفی مانع از دریافت حقوق وظیفه یا مستمری متوفی نیست.

۳- فرزندان اناث در صورت نداشتن شغل یا شوهر و فرزندان ذکور تا سن 20 سالگی و بعد از آن منحصراً در صورتی که معلول از کار افتاده نیازمند باشند یا اشتغال به تحصیلات دانشگاهی داشته باشند حسب مورد از کمک هزینه اولاد، بیمه و مستمری بازماندگان یا حقوق وظیفه والدین خود برخوردار می گردند.

۴- حقوق وظیفه یا مستمری زوجه دائم و فرزندان و سایر وراث قانونی کلیه کارکنان شاغل و بازنشسته مطابق ماده (۸۷) قانون استخدام کشوری مصوب ۱۳۴۵/۳/۳۱ و اصلاحات بعدی آن و با لحاظ ماده (۸۶) همان قانون و اصلاحیه های بعدی آن، تقسیم و پرداخت می گردد.

تبصره- مقررات این ماده در مورد افرادی که قبل از اجراء شدن این قانون فوت شده اند نیز لازم الاجراء است.


تفسیر ماده 48 قانون حمایت خانواده:

1- مطابق با بند ۱ ماده 48 قانون حمایت خانواده، قانونگذار در جهت حمایت از زوجه در عقد دائم که همسر وی فوت نموده است، مقرر داشته است که در صورت فوت شوهر، زن بتواند از حقوق وظیفه یا مستمری او استفاده نماید مضاف بر آنکه در صورت ازدواج مجدد زوجه نیز این حق زائل نگردیده و وی همچنان می تواند از آن بهره مند گردد. هم چنین در صورت فوت همسر بعدی نیز، اگر او نیز حقوق وظیفه یا مستمری داشته باشد، هر کدام که بالاترین میزان را داشته باشد به زوجه تعلق خواهد گرفت.

2- بند ۳ ماده ۴۸ قانون حمایت خانواده به نوعی مرتبط با مواد ۱۸ و ۱۹ قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بی سرپرست و بد سرپرست می باشد که بموجب آن، صدور حکم سرپرستی به هیچ عنوان باعث‌ قطع حقوق مستمری که وفق قانون به کودک یا نوجوان تعلق گرفته است، نخواهد شد. بطور مثال اگر پدر کودک یا نوجوان فوت کند و او از حقوق وظیفه پدر استفاده نماید، بعد از صدور حکم سرپرستی نیز کماکان از آن استفاده می نماید.

  • اشتراک گذاری |

افزودن دیدگاه

امتیاز شما :

دیدگاه کاربران

دیدگاهی ثبت نشده است.