ماده 12 قانون زمین شهری

(اصلاحی 03-11-1370)- تشخیص عمران و احیاء و تاسیسات متناسب و تعیین نوع زمین دایر و تمیز بایر از موات به عهده وزارت مسکن و شهرسازی است این تشخیص قابل اعتراض در دادگاه صالحه می‌باشد.

وزارت مسکن و شهرسازی مکلف است نظریه خود را در تشخیص نوع زمین، اعم از آنچه تاکنون صادر نموده و به آن اعتراض نشده یا آنچه بعداً صادر می‌نماید به مالکین اعلام نماید. مهلت حق اعتراض از تاریخ اعلام سه ماه تعیین می‌گردد. در صورت عدم دسترسی یا استنکاف مالک از دریافت نظریه، بایستی طی دو نوبت به فاصله ده روز نظریه مذکور در روزنامه کثیرالانتشار آگهی، تا سه ماه از تاریخ آخرین آگهی، مدعیان می‌توانند اعتراض خود را به دادگاه تسلیم نمایند، در صورت عدم وصول اعتراض در مهلت مذکور تشخیص، قطعی و لازم‌الاجراء است.

تبصره 1- دادگاه نسبت به اعتراض خارج از نوبت و بدون رعایت تشریفات آیین دادرسی رسیدگی کرده و حکم لازم خواهد داد، اعتراض به تشخیص وزارت مسکن و شهرسازی در دادگاه مانع از اجراء مواد این قانون نمی‌گردد.

تبصره 2- ملاک تشخیص مرجع مقرر در ماده 12 در موقع معاینه محل در مورد نوع زمین هایی که از تاریخ 1357/11/22 وسیله دولت یا ارگان‌ها و نهادها و کمیته‌ها و دفاتر خانه‌سازی احداث اعیانی یا واگذار شده بدون در نظر گرفتن اعیانی‌های مذکور خواهد بود.


تفسیر ماده 12 قانون زمین شهری:

1- زمین موات به زمینی گفته می‌شود که معطل مانده و عمران و آبادی در آن بعمل نیامده باشد.

2- زمین بایر به زمینی گفته می‌شود که سابقه عمران و احیاء دارند اما به تدریج تبدیل به موات شده اند اعم از آنکه مالک مشخصی داشته یا نداشته باشند.

3- زمین دایر به زمینی گفته می‌شود که احیاء و آباد شده اند و در حال حاضر مورد بهره برداری مالک می‌باشند.

4- تشخیص موات بودن اراضی داخل در محدوده شهرها با وزارت مسکن و شهرسازی است و تشخیص موات بودن اراضی خارج از محدوده شهرها با وزارت جهاد کشاورزی می‌باشد.

5- اعضای کمیسیون ماده 12، سه نفر از کسانی اند که با حکم وزیر مسکن و شهرسازی تعیین می‌گردند در شهرهای بزرگ که نمایندگان وزیر مذکور متعدد می‌باشند حسب مورد به گروه‌های سه نفره تقسیم می‌شوند.

6- دعوای اعتراض به رای کمیسیون ماده 12 قانون زمین شهری در دادگاه محل وقوع ملک با تقدیم دادخواست بعمل می‌آید.

7- خواهان دعوای اعتراض به کمیسیون ماده 12 قانون زمین شهری، مالک یا قائم‌مقام قانونی وی می‌باشد و خوانده دعوا، اداره راه و شهرسازی می‌باشد.

مطلب مرتبط: نحوه طرح دعوای ابطال رای کمیسیون ماده 12 قانون زمین شهری در خصوص اعتراض به موات بودن زمین

افزودن دیدگاه

امتیاز شما :

دیدگاه کاربران

دیدگاهی ثبت نشده است.