ماده ۴۳۹ قانون مجازات اسلامی

ابزار قطع و جرح در قصاص عضو باید تیز، غیرآلوده و مناسب با اجرای قصاص باشد و ایذاء مرتکب، بیش از مقدار جنایت او ممنوع و موجب تعزیر مقرر در قانون است. اگر مرتکب، بیمار یا شرایط زمان و مکان به ‌گونه‌ای باشد که در قصاص، بیم سرایت به نفس یا صدمه دیگر باشد‌، در صورت امکان‌، موانع رفع و قصاص اجراء می‌شود. در غیر این ‌صورت تا برطرف شدن بیم سرایت‌، قصاص به تاخیر می‌افتد.


تفسیر ماده 439 قانون مجازات اسلامی:

1- اجرای صحیح قصاص عضو به حدی حائز اهمیت است که قانونگذار تاکید نموده است انجام این کار می‌بایست تحت نظارت دادستان صورت پذیرد و دادستان موظف می‌باشد تا یک هفته قبل از اجرای مجازات، مراتب را به رییس کل دادگستری استان اطلاع دهد. (وفق ماده 31 آیین‌نامه نحوه اجرای احکام حدود، سلب حیات، قطع عضو، قصاص نفس و عضو و جرح، دیات، شلاق، تبعید، نفی بلد، اقامت اجباری و منع از اقامت در محل یا محل‌های معین)

2- یکی از وظایف مهم مامور اجرای احکام آن است که قبل از اجرای قصاص عضو، آلات و ادوات اجرا را بررسی کند و از استحکام آنان مطمئن شود استفاده از هر وسیله‌ای به غیر از آنچه برای اجرای حکم لازم است، ممنوع می‌باشد.

3- اگر تسری در جنایت وجود داشته باشد و بیم سرایت به نفس یا صدمه دیگری وجود داشته باشد حسب مورد موانع رفع و قصاص اجرا می‌شود یا آنکه تا برطرف شدن بیم سرایت، اجرای قصاص به تاخیر می‌افتد.

مطلب مرتبط: نحوه اجرای قصاص عضو مطابق با قانون مجازات اسلامی

افزودن دیدگاه

امتیاز شما :

دیدگاه کاربران

دیدگاهی ثبت نشده است.