ماده ۳۴۴ قانون مدنی

اگر در عقد بیع شرطی ذکر نشده یا برای تسلیم مبیع یا تأدیه قیمت موعدی معین نگشته باشد بیع قطعی و ثمن حال محسوب است مگر‌ اینکه بر حسب عرف و عادت محل یا عرف و عادت تجارت در معاملات تجارتی وجود شرطی یا موعدی معهود باشد اگرچه در قرارداد بیع ذکری‌ نشده باشد.


تفسیر ماده 344 قانون مدنی:

1- چنانچه در عقد بیع، نحوه انجام تعهد مانند نحوه پرداخت نمودن ثمن معامله مشخص نباشد، بیع صحیح بوده و فروشنده این حق را دارد که ثمن را از خریدار مطالبه کند.

2- چنانچه شرطی در عقد بیع درج نشده باشد و یا آنکه طرفین معامله برای پرداخت ثمن یا تسلیم نمودن مورد معامله، مدتی را تعیین نکرده باشند، بیع قطعی بوده و به محض انعقاد عقد بیع، ثمن، حال محسوب شده و خریدار مکلف به پرداخت است مگر آنکه بر طبق عرف و عادت، وجود شرطی مسلم باشد حتی اگر در قرارداد بیع درج نشده باشد.

3- از دیدگاه دکتر شهیدی رابطه عقد با قرارداد بر اساس نسب اربعه، تباین است زیرا معتقدند که به عقودی که در قانون ذکر شده‌اند عقد و به سایر توافقات نامعین (موضوع ماده 10 قانون مدنی) قرارداد می‌گویند. لکن دکتر کاتوزیان به استناد ماده 344 قانون مدنی که عبارت «قرارداد بیع» در آن ذکر شده است، دو اصطلاح عقد و قرارداد را مترادف هم می‌دانند.

افزودن دیدگاه

امتیاز شما :

دیدگاه کاربران

دیدگاهی ثبت نشده است.