(اصلاحی 10-02-1402)- رئیس دیوان با رعایت شرایط مذکور در ماده (4) علاوه بر ریاست اداری و نظارت بر کلیه قسمتهای دیوان، ریاست شعبه اول تجدیدنظر را نیز بر عهده دارد و میتواند از بین معاونین قضائی یک نفر را به عنوان معاون اول انتخاب نماید.
تبصره (الحاقی 10-02-1402)- رئیس دیوان میتواند وظایف و اختیارات خود، به غیر از اختیارات خاص موضوع مواد (2)، (4)، (7)، (19)، (47)، (79) و (84)، تبصره (2) ماده (85)، مواد (87)، (91) و (120) این قانون را، حسب مورد در امور قضائی به معاونین قضائی و در امور غیرقضائی به هر یک از معاونین خود تفویض نماید.
تفسیر ماده 5 قانون دیوان عدالت اداری:
1- در ماده 5 قانون دیوان عدالت اداری، امکان تفویض اختیار به منظور تراکمزدایی از امور اداره و عملکرد بهتر رئیس دیوان عدالت اداری در اجرای مسئولیتهای خود پیشبینی شده است.
2- احکام و شرایط تفویض اختیار در ماده 5 قانون دیوان عدالت اداری تابع قواعد عمومی این نهاد در حقوق اداری است. از جمله: تفویض اختیار امری استثنایی و خلاف اصل است. باید به صورت صریح و کتبی انجام شود. همچنین باید به صورتی جزئی و در برخی موضوعات باشد. تفویض اختیار باعث انتقال مسئولیت به تفویضشونده و سلب مسئولیت از مقام تفویضکننده نمیشود.
3- امکان تفویض اختیارات اصلی و اساسی یک مقام وجود ندارد. از همین رو در تبصره ماده 5 قانون دیوان عدالت اداری، تفویض اختیار 11 مسئولیت خاص رئیس دیوان ممنوع شده است.
افزودن دیدگاه
دیدگاه کاربران