ماده 6 قانون دیوان عدالت اداری

به منظور تسهیل در دسترسی مردم به خدمات دیوان، دفاتر اداری دیوان در محل دادگستری یا دفاتر بازرسی کل کشور در هر یک از مراکز استان‌ها تاسیس می‌گردد. این دفاتر وظایف زیر را به عهده دارند:

الف- راهنمایی و ارشاد مراجعان

ب- پذیرش و ثبت دادخواست‌ها و درخواست‌های شاکیان

پ- ابلاغ نسخه دوم شکایات یا آراء صادر شده از سوی دیوان در حوزه آن دفتر که از طریق نمابر یا پست الکترونیکی یا به هر طریق دیگری از دیوان دریافت کرده‌اند.

ت- انجام دستورات واحد اجرای احکام دیوان در حوزه مربوط به آن دفتر

تبصره (الحاقی 10-02-1402)- در صورت ارائه الکترونیکی خدمات مذکور به مردم و دستگاه‌های اجرایی به نحوی که با تشخیص رئیس قوه قضائیه وجود این دفاتر در برخی از استان‌ها ضرورت نداشته باشد، دفتر منحل و کارکنان شاغل آن در صورت تمایل به دیوان عدالت اداری در تهران و در غیر این‌صورت به دادگستری محل، منتقل می‌گردند. رئیس دیوان عدالت اداری می‌تواند پیشنهادات خود را در این خصوص به رئیس قوه قضائیه ارائه کند.


تفسیر ماده 6 قانون دیوان عدالت اداری:

1- همچنان که از عنوان این دفاتر نیز بر می‌آید، دفاتر اداری دیوان فاقد صلاحیت قضایی است و تنها می‌توان آن را گونه‌ای از تمرکز زدایی اداری و جغرافیایی در ساختار دیوان عدالت اداری دانست تا انجام همه امور اداری محدود به دیوان مستقر در تهران نباشد. اما همچنان رسیدگی قضایی به صورت متمرکز در دیوان عدالت اداری مستقر در تهران انجام می‌گیرد.

2- با توجه به گستردگی وظایف و فعالیت‌های دولت در ایران، بسیاری از صاحب‌نظران حقوقی تشکیل شعب استانی دیوان عدالت اداری یا به عبارت دیگر استانی شدن دادرسی اداری و عدم تمرکز قضایی را ضروری می‌دانند.

افزودن دیدگاه

امتیاز شما :

دیدگاه کاربران

دیدگاهی ثبت نشده است.