هرگاه زوج در مهلت مقرر به دفتر رسمی ازدواج و طلاق مراجعه و گواهی عدم امکان سازش را تسلیم کند، در صورتی که زوجه ظرف یک هفته در دفترخانه حاضر نشود سردفتر به زوجین اخطار می کند برای اجرای صیغه طلاق و ثبت آن در دفترخانه حاضر شوند. در صورت عدم حضور زوجه صیغه طلاق جاری و پس از ثبت به وسیله دفترخانه مراتب به اطلاع زوجه می رسد.
تبصره- فاصله بین ابلاغ اخطاریه و جلسه اجرای صیغه در این ماده و ماده 34 این قانون نباید از یک هفته کمتر باشد. در مواردی که زوج یا زوجه مجهول المکان باشند، دعوت از شخص مجهول المکان از طریق نشر آگهی در جراید کثیر الانتشار یا هزینه درخواست کننده به وسیله دفترخانه به عمل می آید.
تفسیر ماده 35 قانون حمایت خانواده:
1- مطابق با ماده 20 آیین نامه اجرایی قانون حمایت خانواده، در صورت طرح دعوای اعسار از سوی زوج در جهت پرداخت حقوق مالی زوجه، اعتبار گواهی عدم امکان سازش از بین نرفته و تا پایان رسیدگی به دعوای اعسار زوج به قوت خود باقیست.
2- نیک آگاهید که دادگاه وفق ماده 29 قانون حمایت خانواده مکلف است ضمن رای صادره اعم از حکم و گواهی عدم امکان سازش، تکلیف حقوق زوجه را نیز مشخص نماید. لذا اجرا و ثبت طلاق در فرض عدم حضور زوجه در دفترخانه، منوط به سپردن کلیه حقوق زوجه مطابق رای دادگاه توسط زوج به حساب سپرده امانی اجرای احکام دادگاه مربوطه است که مطابق مقررات، از سوی دادگاه اعلام می شود و در صورت صدور حکم تقسیط یا اعسار زوج، مطابق آن اقدام می شود.
افزودن دیدگاه
دیدگاه کاربران