فصل بیست و دوم - تهدید و اکراه قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازات‌ های بازدارنده)

ماده 668 (تعزیرات و مجازات‌ های بازدارنده)

(اصلاحی 23-02-1399)- هر کس با جبر و قهر یا با اِکراه و تهدید دیگری را ملزم به دادن نوشته یا سند یا امضاء و یا مهر نماید و یا سند و ‌نوشته ای که متعلق به او یا سپرده به او می‌باشد را از و‌ی بگیرد به حبس از چهل و پنج روز تا یک سال و تا (74) ضربه شلاق محکوم خواهد شد.


تفسیر ماده 668 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات:

1- تهدید به جرمی گفته می‌شود که طی آن، مرتکب با ادعای ایجاد خطر برای دیگری یا خانواده وی، موجبات سلب آرامش و آسایش وی را فراهم آورده و باعث ایجاد ترس و وحشت در او می‌گردد.

2- در صورتی می‌توان رفتار مرتکب جرم را از منظر قانونی، تهدید قلمداد نمود که دارای ویژگی‌هایی اعم از واقعی بودن، متعارف بودن، قریب الوقوع بودن، صریح و غیرقانونی بودن و هم‌چنین پایدار بودن باشد.

3- جرم تهدید فقط نسبت به اشخاص حقیقی امکان‌پذیر است و در خصوص اشخاص حقوقی موضوعیت ندارد.

4- در جرم تهدید، احراز علم و عمد مرتکب جرم، لازم و ضروری می‌باشد و احراز انگیزه وی در ارتکاب جرم، هیچ تاثیری ندارد.

5- جرم تهدید موضوع ماده 668 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات، وفق ماده 104 همان قانون، در زمره جرائم قابل گذشت می‌باشد که با گذشت شاکی، حسب مورد، تعقیب یا اجرای مجازات موقوف می‌گردد.

مطلب مرتبط: جرم تهدید چیست؟ شرایط تحقق آن کدام است؟


ماده 669 (تعزیرات و مجازات‌ های بازدارنده)

(اصلاحی 23-02-1399)- هرگاه کسی دیگری را به هر نحو تهدید به قتل یا ضررهای نفسی یا شرفی یا مالی و یا به افشاء سری نسبت به خود یا بستگان او نماید، اعم از این که به این و‌اسطه تقاضای و‌جه یا مال یا تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را نموده یا ننموده باشد به مجازات شلاق تا (74) ضربه یا زندان از یک ماه تا یک سال محکوم خواهد شد.

افزودن دیدگاه

امتیاز شما :

دیدگاه کاربران

دیدگاهی ثبت نشده است.