(اصلاحی 23-02-1399)- هر کس سایر اشیاء منقول متعلق به دیگری را آتش بزند به حبس از سه ماه تا یک سال و شش ماه محکوم خواهد شد.
تفسیر ماده 676 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات:
1- مال منقول به مالی گفته میشود که امکان نقل و انتقال آن از محلی به محل دیگر وجود دارد بدون آنکه به خود آن یا محل آن خرابی وارد آید.
2- ماده 676 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات در خصوص احراق و آتشسوزی اموال منقول میباشد که جرمی قابل گذشت است. جهت مشاهده تعریف قانونگذار از جرم قابل گذشت، تبصره 1 ماده 100 قانون مجازات اسلامی مشاهده گردد.
3- قانونگذار واژه «اشیاء» را بدان علت در ماده 676 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات گنجانده است که وقوع جرم احراق نسبت به چیزهایی که برای افراد دارای ارزش شخصی است نیز قابل تحقق باشد حتی اگر از منظر عرفی دارای ارزشی نباشد مانند عکسهای خانوادگی.
4- جرم احراق موضوع مواد 675 و 676 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات (آتش زدن عمدی مال دیگری) در زمره جرائم مطلق میباشد. لازم به ذکر است جرم مطلق، جرمی است که به صرف ارتکاب رفتار مجرمانه، جرم واقع میشود و لزومی به احراز نتیجه خاصی ندارد. جرم مطلق، نقطه مقابل جرم مقید است.
5- جرم موضوع ماده 676 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات، جرمی است که مرتکب آن قصد مقابله با حکومت را ندارد و راجع به احراق اموال منقول متعلق به غیر است. (به جز اموال موضوع ماده 675 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات)
افزودن دیدگاه
دیدگاه کاربران