(اصلاحی 30-03-1403)- هر کس عمداً اشیاء منقول یا غیرمنقول متعلق به دیگری را تخریب نماید یا به هر نحو کلاً یا بعضاً تلف نماید و یا از کار اندازد به حبس از سه ماه تا یک سال و شش ماه (و) در صورتی که میزان خسارت وارده سیصد و سی میلیون (330,000,000) ریال یا کمتر باشد به جزای نقدی تا دو برابر معادل خسارت وارده محکوم خواهد شد.
تفسیر ماده 677 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات:
1- مقنن در ماده 677 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات فرضی را در نظر گرفته است که فردی به هر طریقی به جز احراق (آتشسوزی)، باعث تخریب اموال متعلق به دیگری شده باشد.
مطلب مرتبط: جرم تخریب چیست؟ شرایط لازم جهت تحقق آن کدام است؟
2- در صورت از کار انداختن مال متعلق به دیگری، به تمامیت فیزیکی شیء لطمهای وارد نمیشود بلکه آن شیء، کارکرد خود را از دست میدهد. این جرم یک جرم مستقل بوده و ارتباطی با جرم تخریب ندارد.
3- چنانچه میزان خسارت وارده 330 میلیون ریال یا کمتر باشد، باعث محکومیت مرتکب به پرداخت جزای نقدی تا دو برابر معادل خسارت وارده (مجازات درجه 7) و چنانچه میزان خسارت وارده بیشتر از 330 میلیون ریال باشد، باعث محکومیت مرتکب به تحمل حبس از 3 ماه تا 1 سال و 6 ماه خواهد شد.
4- جرائم مندرج در ماده 677 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات در زمره جرائم قابل گذشت میباشند.
5- جرم تخریب موضوع ماده 677 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات جزء جرائم مقید می باشد (مقید به اِضرار). لازم به توضیح است که برای تحقق آن، نیاز به احراز تحقق نتیجه خاص دارد (تعریف جرم مقید).
6- جرم تخریب موضوع ماده 677 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات، از حیث رکن روانی جرم، جرم عمدی محسوب میگردد. لذا تخریب غیرعمدی جرم نمیباشد و مرتکب تنها از حیث مدنی مسئولیت دارد.
افزودن دیدگاه
دیدگاه کاربران