تمام ثمرات و متعلقات اموال منقوله و غیرمنقوله که طبعاً یا در نتیجه عملی حاصل شده باشد، بالتبع، مال مالک اموال مزبوره است.
تفسیر ماده 32 قانون مدنی:
مطابق با ماده 32 قانون مدنی گاهی اوقات شخصی به تبع مالکیت بر مالی، مالک مال دیگر میشود که بدان مالکیت تبعی میگویند. که در زمین یا حیوان مورد تصور است.
در خصوص زمین قاعده این است که هر شخصی که مالک زمین است، مالک هر آنچه در زمین موجود میباشد نیز هست مگر موضوع ماده 33 قانون مدنی (استثناء بر ماده 32 قانون مدنی) یعنی اگر چیزی که در زمین است محصولی باشد که از اصله یا حبه (بذر) شخص دیگری ایجاد شده است این محصول متعلق به صاحب اصله یا حبه است. فرض بفرمایید که «علی» مالک زمین است، در این بین «علی» بذر متعلق به «اکبر» را در زمین خود میکارد، حال محصولی که در زمین «علی» رشد میکند متعلق به صاحب بذر (اکبر) است نه مالک زمین (علی)! قاعده فقهی «الزّرعُ لِلزّارعِ وَ لَو کانَ غاصِباً»
در مورد حیوان هر شخصی که مالک مادر شد مالک حمل نیز خواهد بود. این موضوع در ماده 34 قانون مدنی بیان شده است. فرض ماده 34 قانون مدنی آن است که اگر حیوان نر و مادهای آمیزش کنند در حالی که مالک آن دو یک شخص واحد نیست حمل از آن مالک مادر است.
افزودن دیدگاه
دیدگاه کاربران