قرار بازداشت متهم باید فوری نزد دادستان ارسال شود. دادستان مکلف است حداکثر ظرف بیست و چهار ساعت نظر خود را به طور کتبی به بازپرس اعلام کند. هرگاه دادستان با قرار بازداشت متهم موافق نباشد، حل اختلاف با دادگاه صالح است و متهم تا صدور رای دادگاه در این مورد که حداکثر از ده روز تجاوز نمیکند، بازداشت میشود.
تفسیر ماده 240 قانون آیین دادرسی کیفری:
1- مرجع حل اختلاف میان بازپرس و دادستان، دادگاهی است که صلاحیت رسیدگی به اصل جرم را دارد (مستنبط از ماده 271 قانون آیین دادرسی کیفری).
2- برخلاف بازپرس، قرار بازداشت موقت صادره از سوی دادیار، اگر با مخالفت دادستان مواجه گردد، برای دادیار لازمالاتباع خواهد بود.
3- فقط در قرار بازداشت موقت، ضرورت موافقت دادستان با قرار صادره از سوی بازپرس، مطرح شده است و در سایر قرارها نیازی به تایید دادستان نمیباشد.
مطلب مرتبط: قرار بازداشت موقت چیست؟ شرایط صدور آن کدام است؟
4- در قانون جدید آیین دادرسی کیفری برخلاف قانون قدیم، قرار بازداشت موقت صادره از سوی دادگاه، نیازمند موافقت مقام خاصی نمیباشد مگر در خصوص جرائم موضوع ماده 302 قانون آیین دادرسی کیفری که قاضی دادگاه بخش در مرحله تحقیقات مقدماتی اقدام به صدور قرار بازداشت موقت نموده باشد که در اینصورت نیازمند موافقت دادستان مربوطه است.
افزودن دیدگاه
دیدگاه کاربران