دادگاه در صورتی که اعتراض شاکی به قرار منع یا موقوفی تعقیب را موجه بداند، آن را نقض و قرار جلب به دادرسی صادر میکند. در مواردی که به نظر دادگاه، تحقیقات دادسرا کامل نباشد، بدون نقض قرار میتواند تکمیل تحقیقات را از دادسرا بخواهد یا خود اقدام به تکمیل تحقیقات کند. موارد نقص تحقیق باید به تفصیل و بدون هرگونه ابهام در تصمیم دادگاه قید شود. در صورت نقض قرار اناطه توسط دادگاه، بازپرس تحقیقات خود را ادامه میدهد.
تفسیر ماده 274 قانون آیین دادرسی کیفری:
1- در صورتی که مطابق با نظر دادگاه، تحقیقات انجام شده در دادسرا کامل نباشد، دادگاه نمی تواند قرار صادره را نقض نماید بلکه می بایست پرونده را جهت رفع نقص، به دادسرا عودت داده تا دادسرا تحقیقات مقتضی و مورد نظر دادگاه را انجام داده و مجدداً پرونده را به دادگاه ارسال نماید اما چنانچه دادگاه، تحقیقات انجام شده دادسرا را کامل تشخیص دهد، قادر به تایید یا نقض قرار منع یا موقوفی تعقیب صادره از دادسرا خواهد بود. بطور مثال چنانچه بازپرس اقدام به صدور قرار منع تعقیب نموده باشد و با اعتراض شاکی، پرونده به دادگاه ارسال شود و دادگاه تحقیقات انجام شده در دادسرا را ناقص بداند و پرونده را جهت تکمیل تحقیقات به دادسرا عودت دهد، حال اگر بازپرس در جریان انجام تحقیقات مورد نظر دادگاه، متوجه شود که متهم مرتکب جرم شده است، حق صدور قرار جلب به دادرسی را ندارد و فقط می بایست پرونده را تکمیل و به دادگاه ارسال نماید.
2- در صورتی که دادگاه تجدیدنظر اقدامات انجام گرفته را ناقص تشخیص دهد، قرار رفع نقص صادر می نماید و حسب مورد پرونده را جهت تکمیل تحقیقات وفق بند الف ماده 450 قانون آیین دادرسی کیفری به دادسرا یا دادگاه بدوی ارسال می نماید تا تحقیقات لازم را انجام داده و مجدد پرونده را به دادگاه تجدیدنظر ارسال نمایند. نکته قابل توجه آن است که اگر پرونده به دادگاه بدوی برای تکمیل تحقیقات ارسال شود، دادگاه بدوی می بایست راساً تحقیقات لازم را انجام دهد و نمی تواند پرونده را به دادسرا ارسال نماید.
افزودن دیدگاه
دیدگاه کاربران