هرگاه مَهریه در زمان وقوع عقد تا یکصد و ده سکه تمام بهار آزادی یا معادل آن باشد، وصول آن مشمول مقررات ماده 2 قانون اجرای محکومیتهای مالی است. چنانچه مهریه، بیشتر از این میزان باشد در خصوص مازاد، فقط ملائت زوج ملاک پرداخت است. رعایت مقررات مربوط به محاسبه مهریه به نرخ روز کماکان الزامی است.
تفسیر ماده 22 قانون حمایت خانواده:
1- چنانچه خصوصیات سکه از سوی دادگاه مشخص نگردد، انتخاب نوع آن به عهده زوج (محکومعلیه) میباشد.
2- مطابق با ماده 22 قانون حمایت خانواده، میزان مهریه متعارف 110 سکه بهار آزادی است که مرد موظف است آن را پرداخت نماید و وصول آن مشمول مقررات ماده 2 قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی است، در صورتی که مهریه، سقف مذکور را رد کند فقط توانایی مالی زوج ملاک پرداخت است و دادگاه تمکن مالی مرد را برای پرداخت بررسی میکند.
3- در صورتی که زوج نسبت به پرداخت اقساط مهریه اقدام ننماید، با رعایت ماده 22 قانون حمایت خانواده 1391، تا احراز عدم استطاعت وی بر پرداخت اقساط، حبس می گردد.
مطلب مرتبط: مهریه چیست؟ نحوه مطالبه آن چگونه است؟
4- چنانچه حکم به پرداخت مهریه از سوی دادگاه صادر شده باشد، ذکر عندالاستطاعه بودن مهریه در عقدنامه در چنین حالتی، در اجرای حکم قطعی دادگاه و ضمانت اجرای مربوط به اجرای آن از جمله حبس محکومعلیه (اعمال مفاد ماده 3 قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی 1394) تاثیری ندارد، ناگفته نماند در صورت طرح دعوای اعسار مفاد ماده 7 قانون مذکور میبایست لحاظ گردد.
افزودن دیدگاه
دیدگاه کاربران