در مورد مواد فوق هرگاه راننده یا متصدی وسایل موتوری در موقع وقوع جرم مست بوده یا پروانه نداشته یا زیادتر از سرعت مقرر حرکت میکرده است یا آن که دستگاه موتوری را با وجود نقص و عیب مکانیکی موثر در تصادف به کار انداخته یا در محلهایی که برای عبور پیاده رو علامت مخصوص گذارده شده است، مراعات لازم ننماید و یا از محلهایی که عبور از آن ممنوع گردیده است رانندگی نموده به بیش از دو سوم حداکثر مجازات مذکور در مواد فوق محکوم خواهد شد. دادگاه میتواند علاوه بر مجازات فوق مرتکب را برای مدت یک تا پنج سال از حق رانندگی یا تصدی وسایل موتوری محروم نماید.
تبصره- اعمال مجازات موضوع مواد (714) و (718) این قانون از شمول بند (1) ماده (2) قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین مصوب 1373/12/28 مجلس شورای اسلامی مستثنی میباشد.
تفسیر ماده 718 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات:
1- مستنبط از ماده 718 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات، اگر راننده یا متصدی وسایل موتوری که در زمان رانندگی مرتکب قتل غیرعمد شده است، در زمان وقوع جرم مست بوده و یا آنکه پروانه نداشته باشد، به بیش از دو سوم حداکثر مجازات محکوم میگردد.
2- مقنن طی مواد 718 و 719 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات، در خصوص کیفیات مشدده هر یک از مجازاتهای مندرج در مواد 714 الی 716 قانون فوقالذکر صحبت نموده است. مطابق با این مواد، دادگاه این تکلیف را بر عهده دارد که حکم به بیش از دو سوم حداکثر حبس مقرر در قانون را صادر نماید این موارد عبارتند از:
الف- مستی، نداشتن گواهینامه یا پروانه، سرعت غیرمجاز، عبور از محلهای ممنوع، عدم رعایت حقوق عابران در خطوط عابر پیاده و استفاده از وسیله موتوری علیرغم داشتن ایراد فنی و مکانیکی.
ب- فرار راننده علیرغم نیاز فوری مصدوم به کمک و توانایی راننده جهت انتقال او به مراکز درمانی یا درخواست کمک از ماموران انتظامی.
بیشتر بخوانید: قانون مجازات خودداری از کمک به مصدومین و رفع مخاطرات جانی
افزودن دیدگاه
دیدگاه کاربران