هرگاه شخصی چهار سال تمام غایب مفقودالاثر باشد زن او میتواند تقاضای طلاق کند در اینصورت با رعایت ماده 1023 حاکم او را طلاق میدهد.
تفسیر ماده 1029 قانون مدنی:
1- به صرف صدور حکم از سوی دادگاه، طلاق واقع نمیشود، چراکه طلاق، تشریفات خاصی به موجب قانون دارد که با جاری کردن صیغه طلاق نزد دو مرد عادل در دفتر طلاق توسط نماینده دادگاه واقع میگردد.
2- منظور از رعایت ماده 1023 قانون مدنی، لزوم انتشار آگهی است، نه صدور حکم موت فرضی.
3- اگر غیبت شوهر موجب عسر و حرج زن شود، طلاق دادن زن از سوی حاکم جایز است حتی اگر مدت غیبت کمتر از چهار سال باشد؛ اما در فرض اخیر زن باید عده طلاق نگه دارد، نه عده وفات.
مطلب مرتبط: عواقب قانونی ترک منزل توسط همسر
4- منظور از رعایت ماده 1023 قانون مدنی آن است که دادگاه زمانی میتواند حکم طلاق صادر نماید که پس از دریافت درخواست طلاق از جانب زن در یکی از جراید محل و یکی از روزنامههای کثیرالانتشار تهران سه دفعه متوالی هر کدام به فاصله یک ماه آگهی کند و اشخاصی را به ممکن است از غایب اطلاعی داشته باشند دعوت نماید که اگر از زوج خبری دارند به اطلاع دادگاه برسانند. هرگاه یک سال از تاریخ نشر اولین آگهی بگذرد و حیات غایب ثابت نشود، دادگاه حکم طلاق را صادر میکند. لذا نظر به مواد 1029 و 1023 قانون مدنی، پیش از گذشتن حداقل 5 سال از تاریخ آخرین خبر غایب، دادگاه نمیتواند حکم طلاق به علت غیبت شوهر صادر نماید.
مطلب مرتبط: طلاق به درخواست زوجه به جهت غیبت شوهر بیشتر از چهار سال چگونه است؟
افزودن دیدگاه
دیدگاه کاربران