در صورت استنکاف شوهر از دادن نفقه و عدم امکان اجرای حکم محکمه و الزام او به دادن نفقه زن میتواند برای طلاق به حاکم رجوع کند و حاکم شوهر او را اجبار به طلاق مینماید. همچنین است در صورت عجز شوهر از دادن نفقه.
تفسیر ماده 1129 قانون مدنی:
1- با انعقاد عقد نکاح، زن و شوهر نسبت به یکدیگر دارای حقوق و تکالیفی میشوند. یکی از مهمترین حقوقی که زوجه در زمان زوجیت از آن برخوردار میشود، نفقه میباشد. در صورتی که زوج از پرداخت نفقه زوجه امتناع نموده و یا آنکه نسبت به پرداخت، اظهار عجز (اعسار) نماید، حق طلاق برای زوجه ایجاد خواهد شد. نکته مهم و قابل توجه در خصوص حق نفقه که گاهی مغفول واقع میشود، آن است که علاوه بر استنکاف زوج که اقدام عمدی او در جهت عدم پرداخت نفقه است، عجز از پرداخت نفقه نیز از چنین خصوصیتی برخوردار میباشد. فلذا درخواست اعسار از پرداخت نفقه که به نوعی عجز از پرداخت آن تلقی میشود، میتواند از موجبات طلاق واقع شود که در بخش اخیر ماده 1129 قانون مدنی بدان اشاره شده است.
مطلب مرتبط: چگونگی طرح دعوای مطالبه نفقه زوجه
2- در شرایطی که تمام شروط دوازدهگانه مندرج در عقدنامه، توسط مرد امضاء شده باشد و او به مدت 6 ماه علیرغم صدور حکم محکومیت منباب پرداخت نفقه، اقدام به پرداخت ننموده باشد، برای زوجه این حق قانونی ایجاد میشود یا وفق ماده 1129 قانون مدنی تقاضای طلاق نماید و یا آنکه به جهت تعهد قراردادی موضوع بند اول سند ازدواج و تخلف از شرط ضمن عقد ازدواج و تحقق وکالت در نکاح اقدام نماید.
مطلب مرتبط: نحوه طرح دعوای طلاق به درخواست زوجه به جهت عدم پرداخت نفقه
افزودن دیدگاه
دیدگاه کاربران