فصل هجدهم - جرائم ضد عفت و اخلاق عمومی قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازات‌ های بازدارنده)

ماده 637 (تعزیرات و مجازات‌ های بازدارنده)

هرگاه زن و مردی که بین آنها علقه زوجیت نباشد، مرتکب روابط نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا از قبیل تقبیل یا مضاجعه ‌شوند، به شلاق تا نود و نه ضربه محکوم خواهند شد و اگر عمل با عنف و اکراه باشد فقط اکراه کننده تعزیر می‌شود.


تفسیر ماده 637 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات:

1- رابطه نامشروع در جرائم منافی عفت به رابطه ای گفته می‌شود که رابطه جسمی و فیزیکی میان زن و مرد شکل نمی‌گیرد ولی در عمل منافی عفت مادون زنا، رابطه جسمی و فیزیکی بدون دخول، میان زن و مرد نامحرم ایجاد می‌شود.

2- منظور از واژه «تقبیل» در ماده 637 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات، بوسیدن و منظور از واژه «مضاجعه» هم‌خوابگی می‌باشد.

3- قانونگذار مصادیقی از روابط نامشروع را به طور صریح بیان ننموده است اما می‌توان انجام اموری مانند مکالمه، ارسال پیامک، نوشتن نامه عاشقانه، چت‌های تلگرامی و ... را تحت شرایطی رابطه نامشروع قلمداد نمود.

4- وفق ماده 306 قانون آیین دادرسی کیفری به جرائم منافی عفت مستقیماً در دادگاه رسیدگی خواهد شد و دادستان می‌بایست بعد از شروع به تعقیب، پرونده را نزد قاضی دادگاه ارسال نماید.

مطلب مرتبط: جرائم ضد عفت و اخلاق عمومی چیست؟ مجازات آن کدام است؟


ماده 638 (تعزیرات و مجازات‌ های بازدارنده)

هر کس علناً در انظار و اماکن عمومی و معابر تظاهر به عمل حرامی نماید، علاوه بر کیفر عمل به حبس از ده روز تا دو ماه یا تا (74)‌ ضربه شلاق محکوم می گردد و در صورتی که مرتکب عملی شود که نفس آن عمل دارای کیفر نمی‌باشد ولی عفت عمومی را جریحه‌دار نماید فقط به حبس از ده روز تا دو ماه یا تا (74) ضربه شلاق محکوم خواهد شد.

تبصره (جزای نقدی اصلاحی 30-03-1403)- زنانی که بدون حجاب شرعی در معابر و انظار عمومی ظاهر شوند به حبس از ده روز تا دو ماه و یا از 6,600,000 تا 33,000,000 ریال جزای نقدی محکوم خواهند شد.


ماده 639 (تعزیرات و مجازات‌ های بازدارنده)

افراد زیر به حبس از یک تا ده سال محکوم می شوند و در مورد بند «‌الف» علاوه بر مجازات مقرر، محل مربوطه به طور موقت با نظر دادگاه بسته خواهد شد:

‌الف- کسی که مرکز فساد یا فحشا دایر یا اداره کند.

ب- کسی که مردم را به فساد یا فحشا تشویق نموده یا موجبات آن را فراهم نماید.

تبصره- هرگاه بر عمل فوق عنوان قوادی صدق نماید علاوه بر مجازات مذکور به حد قوادی نیز محکوم می گردد.


ماده 640 (تعزیرات و مجازات‌ های بازدارنده)

(جزای نقدی اصلاحی 30-03-1403)- اشخاص ذیل به حبس از سه ماه تا یک سال و جزای نقدی از 82,500,000 تا 330,000,000 ریال و تا (74) ضربه شلاق یا به یک یا دو مجازات مذکور محکوم خواهند شد:

1- هر کس نوشته یا طرح، گراور، نقاشی، تصاویر، مطبوعات، اعلانات، علائم، فیلم، نوار سینما و یا به طور کلی هر چیز که عفت و اخلاق عمومی را جریحه دار نماید برای تجارت یا توزیع به نمایش و معرض انظار عمومی گذارد یا بسازد یا برای تجارت و توزیع نگاه دارد.

2- هر کس اشیاء مذکور را به منظور اهداف فوق شخصاً یا به وسیله دیگری وارد یا صادر کند و یا به نحوی از انحاء متصدی یا واسطه تجارت و یا هر قسم معامله دیگر شود یا از کرایه دادن آن ها تحصیل مال نماید.

3- هر کس اشیاء فوق را به نحوی از انحاء منتشر نماید یا آنها را به معرض انظار عمومی بگذارد.

4- هر کس برای تشویق به معامله اشیاء مذکور در فوق و یا ترویج آن اشیاء به نحوی از انحاء اعلان و یا فاعل یکی از اعمال ممنوعه فوق و یا محل به دست آوردن آن را معرفی نماید.

تبصره 1- مفاد این ماده شامل اشیائی نخواهد بود که با رعایت موازین شرعی و برای مقاصد علمی یا هر مصلحت حلال عقلائی دیگر تهیه یا خرید و فروش و مورد استفاده متعارف علمی قرار می‌گیرد.

تبصره 2- اشیای مذکور ضبط و محو آثار می‌گردد و جهت استفاده لازم به دستگاه دولتی ذی‌ربط تحویل خواهد شد.


ماده 641 (تعزیرات و مجازات‌ های بازدارنده)

(اصلاحی 23-02-1399)- هرگاه کسی به وسیله تلفن یا دستگاه های مخابراتی دیگر برای اشخاص ایجاد مزاحمت نماید علاوه بر اجرای مقررات خاص شرکت مخابرات، مرتکب به حبس از پانزده روز تا سه ماه محکوم خواهد شد.

افزودن دیدگاه

امتیاز شما :

دیدگاه کاربران

دیدگاهی ثبت نشده است.