ماده 664 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازات‌ های بازدارنده)

هر کس عالماً و عامداً برای ارتکاب جرمی، اقدام به ساخت کلید یا تغییر آن نماید یا هر نوع وسیله‌ای برای ارتکاب جرم بسازد، یا تهیه کند ‌به حبس از سه ماه تا یک سال و تا (74) ضربه شلاق محکوم خواهد شد.


تفسیر ماده 664 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات:

1- مستند به ماده 664 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات، هر کس برای ارتکاب هر جرمی، هر وسیله‌ای بسازد یا تهیه کند مجرم است.

ظاهر ماده مذکور با ماده 122 قانون مجازات اسلامی در بحث شروع به جرم و تهیه مقدمات ارتکاب جرم در تضاد است. لذا حقوقدانان معتقدند که منظور قانونگذار از وضع ماده 664 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات آن است که هر کس برای ارتکاب هر جرمی، هر وسیله‌ای بسازد یا تهیه کند که صرفاً کاربرد مجرمانه دارد، مجرم است.

2- جرم موضوع ماده 664 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات یک جرم مطلق و غیرقابل گذشت است. لازم به ذکر است جرم مطلق، جرمی است که به صِرف ارتکاب رفتار مجرمانه، جرم واقع می‌شود و لزومی به احراز نتیجه خاصی ندارد.

همچنین جهت مشاهده تعریف جرم غیرقابل گذشت، تبصره 2 ماده 100 قانون مجازات اسلامی مطالعه گردد.

3- جرم موضوع این ماده، جرم مستقلی است. لذا حتی اگر از آن وسیله (بطور مثال کلید) استفاده نیز ننماید مرتکب جرم شده است (جرم ساخت کلید- موضوع ماده 664 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات). حال فرض بفرمایید شخصی به قصد سرقت از منزل دیگری اقدام به ساخت کلید کند (جرم مستقل) و سرقت نیز نماید، مرتکب دو جرم شده است (تعدد جرم).

افزودن دیدگاه

امتیاز شما :

دیدگاه کاربران

دیدگاهی ثبت نشده است.