نمونه شکواییه فروش مال غیر

08 دی 1398 0 2196
نمونه شکواییه فروش مال غیر

بازدید کننده بزرگوار، در این مقاله یک نمونه شکواییه فروش مال غیر برایتان قرار داده ایم تا با چارچوب تنظیم شکواییه آشنا شوید.

 

نمونه شکواییه فروش مال غیر

شاکی: خانم/ آقای: .../ کد ملی: .../ آدرس: ...

مشتکی عنه: خانم/ آقای: .../ کد ملی: .../ آدرس: ...

وکیل: خانم/ آقای: .../ کد ملی: .../ به نشانی: ...

محل وقوع جرم: تهران، ...

موضوع جرم: فروش مال غیر

مطلب مرتبط: هزینه دادرسی و اعسار از پرداخت هزینه دادرسی

ریاست محترم دادسرای عمومی

با سلام و عرض ادب

احتراماً اینجانب ... به وکالت از شاکی پرونده، شکایت خود را تحت عنوان مجرمانه فروش مال غیر معروض میدارم:

مطابق با مبایعه نامه مورخ ... تنظیم شده فی ما بین طرفین دعوا، مشتکی عنه ... خود را مالک یک دستگاه آپارتمان واقع در ... معرفی نموده است. ثمن معامله مبلغ ... ریال بوده است که مشتکی عنه با استفاده از سادگی و عدم اطلاع موکل، بدون نشان دادن مدارک مالکیت ملک به ایشان، با توسل به وسایل متقلبانه، موفق به اخذ مبلغ ... ریال از موکل گردیده اند که ... ریال آن به موجب یک فقره چک به شماره ... به مشتکی عنه پرداخت گردیده و ... ریال دیگر نیز در همان روز به ایشان پرداخت شده است و ... ریال دیگر نیز در چند مرحله به ایشان پرداخت شده است.

بر مبنای مبایعه نامه مذکور طرفین توافق می کنند که در تاریخ ... با حضور در یکی از دفترخانه های اسناد رسمی تهران، ضمن انتقال سند، الباقی مبلغ به فروشنده پرداخت گردد. بعد از گذشت مدت مذکور و عدم حضور فروشنده در دفترخانه با پیگیری های موکل و مراجعه به ملک، مشخص می گردد که مشتکی عنه مالک ملک مذکور نبوده و در آنجا مستاجر بوده است و اقدام به فروش مال غیر نموده است. موکل جهت اثبات ادعای خود حاضر به معرفی شهود به محضر محترم دادگاه می باشد.

فلذا مطابق با ماده ١ قانون تشدید مجازات مرتکبین اختلاس، ارتشاء و کلاهبرداری تعقیب و مجازات متهم مورد استدعاست.

بیشتر بخوانید: نحوه تنظیم لایحه دفاعیه در دادگاه

مستندات قانونی مرتبط با شکواییه فروش مال غیر

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه:

شماره نظریه: 960/96/7 شماره پرونده: 69-241-765 تاریخ نظریه: 1396/04/31

در خصوص پرونده‌های کیفری با اتهام فروش مال غیر که متهم علاوه بر مجازات‌های مقرر به رد مال نیز محکوم می‌گردد در خصوص رد مال نحوه رد مال به چه صورت است آیا در صورت عدم وجود مال منتقل شده اعم از منقول و غیرمنقول در هنگام رد مال به نرخ روز محاسبه می‌گردد یا به نرخ زمان معامله محاسبه می‌گردد خواهشمند است این شعبه را در این خصوص ارشاد فرمایید.

در بزه فروش مال غیر، منظور از "رد مال"، همان مال فروخته شده است که متعلق به غیر، بوده و باید به محکوم ‌له (صاحب مال) مسترد گردد و حکم به رد مال، ولو ضمن محکومیت کیفری، ذاتا امری حقوقی است و باید مطابق مقررات اجرای احکام مدنی عمل شود. بنابراین، در مرحله اجرای حکم، به واسطه تلف شدن عین یا در دسترس نبودن آن، در راستای اجرای مقررات ماده 46 قانون اجرای احکام مدنی، پرداخت قیمت بر اساس ارزیابی قیمت روز (یوم ‌الاداء) باید محاسبه گردد (و نیازی به تصریح این امر در دادنامه نیست).

 

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه:

شماره نظریه: 7/99/421 شماره پرونده: 99-186/2-421 ک تاریخ نظریه: 1399/04/11

با توجه به عبارت «و جرایم انتقال مال غیر و کلاهبرداری موضوع ماده 1 به شرطی که مبلغ آن از نصاب مقرر در ماده 36 این قانون بیشتر نباشد»، آیا رعایت نصاب فقط در بزه کلاهبرداری است یا بزه انتقال مال غیر را نیز در بر می‌گیرد؟

نصاب مقرر در ماده 36 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 با توجه به نحوه نگارش ماده 104 قانون مجازات اسلامی (اصلاحی 23/2/1399) شامل مجازات انتقال مال غیر هم می‌شود.

با وجود این شکواییه که از نظر قضایی کامل می باشد اما در هر حال با توجه به متفاوت بودن هر پرونده و دارا بودن نکات و ظرائف خاص خود لذا این شکواییه شما را از مشاوره با وکیل بی نیاز نمی نماید.


امیدواریم مطالب برای شما مفید بوده باشد. لطفا مطالب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید و با امتیاز دادن به مطالب، ما را در جهت بهبود و تولید هر چه بیشتر مطالب یاری فرمایید. همچنین می توانید نظرات یا سوالات خود را در بخش دیدگاه ها مطرح نمایید در اسرع وقت به سوالات شما پاسخ داده خواهد شد.

جهت اخذ مشاوره، می توانید به بخش مشاوره حقوقی مراجعه نمایید.

درخواست مشاوره

افزودن دیدگاه

امتیاز شما :

دیدگاه کاربران

دیدگاهی ثبت نشده است.
تماس با وکیل