مراحل ثبت برند
ثبت برند چیست؟
ثبت برند یا علامت تجاری، حقوقی است که قانونگذار برای صاحبین علائم تجاری، مدنظر قرار داده است تا با ثبت آنان به نام شخص مورد نظر، از بروز هرگونه سوء استفاده در آینده جلوگیری گردد. شکل برند معمولا همراه با اشکال و علامت هایی مانند یک تصویر، نشان، علامت و ... می باشد. برند در واقع نشان دهنده همان جایگاه کسب و کار در میان رقبای یک صنف تجاری و هم چنین در جامعه می باشد.
تمامی اشخاص اعم از حقیقی یا حقوقی می توانند اقدام به ثبت برند نموده و می بایست این نکته مد نظر قرار گیرد که ثبت برند فقط مخصوص اشخاص حقوقی مانند شرکت ها یا موسسات نمی باشد و کلیه اشخاص حقیقی نیز می توانند اقدام به ثبت برند نمایند.
شایان ذکر است که عبارت "برند" در قانون ما وجود ندارد و افراد می بایست اقدام به ثبت "علامت تجاری" نمایند. معمولا در کشور ما ثبت علائم تجاری یا برندهای مربوط به مواد غذایی، شرکت ها و ... بسیار رواج دارد.
ماده ٣٠ قانون ثبت اختراعات، طرحهای صنعتی و علائم تجاری بیان نموده است:
"علامت، علامت جمعی و نام تجاری عبارتند از:
الف - علامت یعنی هر نشان قابل رؤیتی که بتواند کالاها یا خدمات اشخاص حقیقی یا حقوقی را از هم متمایز سازد.
ب - علامت جمعی یعنی هر نشان قابل رؤیتی که با عنوان علامت جمعی در اظهارنامه ثبت معرفی شود و بتواند مبدأ و یا هرگونه خصوصیات دیگر مانند کیفیت کالا یاخدمات اشخاص حقیقی و حقوقی را که از این نشان تحت نظارت مالک علامت ثبت شده جمعی استفاده میکنند متمایز سازد.
ج - نام تجارتی یعنی اسم یا عنوانی که معرف و مشخص کننده شخص حقیقی یا حقوقی باشد."
مراحل ثبت برند
جهت ثبت برند، می بایست مراحل ذیل، مرحله به مرحله جهت انجام این امر طی گردد:
ثبت علامت تجاری یا برند از طریق سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، بصورت اینترنتی انجام می گیرد. تمامی فرآیندها از طریق وب سایت مرکز مالکیت معنوی انجام می گیرد. تمامی اقدامات اعم از پرداخت هزینه ها، تکمیل اظهارنامه و ... بصورت الکترونیکی انجام می پذیرد.
در ابتدا می بایست ثبت اظهارنامه علامت تجاری انجام گیرد. در واقع میتوان گفت که ثبت اظهارنامه علامت تجاری، یکی از مهم ترین اقدامات در ثبت برند می باشد. جهت انجام این امر ابتدا می بایست به پورتال مرکز مالکیت معنوی وارد و در آنجا ثبت نام نمود. بنابراین در وهله اول می بایست به صفحه اول پورتال مراجعه و بر روی بخش "ثبت نام متقاضی/ ورود اعضا" کلیک نموده و بعد از کلیک کردن، صفحه ای نمایش داده می شود که می بایست نام کاربری و رمز عبور خود را وارد نمایید.
گام بعدی پذیرش تعهدنامه می باشد که در بخشی از آن قید گردیده که فرد متعهد می شود که در تاریخ مربوطه به وبسایت مراجعه نماید و از نتیجه درخواست خود آگاهی یابد و در بخش دیگر نیز فرد متقاضی متعهد میشود که اطلاعات وارده کاملا واقعی می باشد و بعد گزینه مرحله بعد را کلیک نمایید.
مرحله بعدی انتخاب نمودن نوع اظهارنامه می باشد. در این مرحله دو گزینه پیش روی شما قرار دارد که یکی از آنها ثبت اظهارنامه و دیگری ثبت اظهارنامه همراه با اعتراض می باشد که می بایست یکی از آنها را انتخاب نمایید. اگر مرتبه اول است که این اقدام را انجام می دهید باید گزینه ثبت اظهارنامه را کلیک نمایید و ٤ مرحله ذیل را جهت ثبت اظهارنامه انجام دهید.
١) ورود اطلاعات اظهارنامه: این مرحله توصیف علامت می باشد. مباحثی مانند عنوان علامت، آوا نویسی آن، حروف مشخص و ... مورد بررسی قرار می گیرد.
٢) بارگذاری ضمائم: ضمائم دارای دو دسته ضمائم اجباری و اختیاری هستند که معمولا دسته اول برای برخی موارد خاص مورد نیاز می باشد. لازم است که ضمائم مورد نظر بر حسب فرم های درخواستی در پورتال مرکز مالکیت معنوی باشد تا سیستم آن را به ثبت برساند.
٣) بازبینی اطلاعات ضمائم: در این مرحله، متقاضی می توانند اطلاعات ضمائمی را که قبلا وارد نموده است، مورد بازبینی قرار دهد تا اگر اصلاحاتی نیاز بود، انجام گیرد.
٤) پرداخت هزینه و دریافت شماره اظهارنامه
پیگیری اظهارنامه
در این مرحله بعد از ثبت اظهارنامه شما می توانید با شماره اظهارنامه ای که در مرحله قبل دریافت نمودید، وضعیت اظهارنامه خود را پیگیری نمایید. جهت انجام این امر می بایست با مراجعه به کارتابل، گزینه کارتابل عمومی را کلیک نموده و سپس شماره اظهارنامه را وارد نمایید.
مدارک ثبت برند افراد حقیقی
- کپی برابر با اصل شناسنامه و کارت ملی مالک یا مالکین
- کپی برابر با اصل مدارکی که نشان دهنده فعالیت فرد در رشته مورد نظر
- نام ژنریک دارو در صورت درخواست علامت تجاری برای دارو
- کپی برابر با اصل کارت بازرگانی در صورت درخواست علامت برای صادرات
- ارائه مدارک حق تقدم در صورت وجود ادعای حق تقدم
- مدارک نمایندگی در صورت وجود وکالت نامه
- تصویر علامت تجاری در قالب jpg یا jpeg
- ارائه تصویر 6 نما در صورت درخواست علامت سه بعدی
- مدارک معنی کلمه در صورت دارا بودن معنی یا معانی خاص
- ارائه نسخهای از شرایط استفاده از علامت جمعی در صورت انتخاب گزینه «بلی»
ممکن است مدارک دیگری نیز بسته به نوع درخواست علامت شما، مورد نیاز باشد. اما مهمترین آنها همان موارد فوق هستند.
مدارک ثبت برند افراد حقوقی
- ارائه کپی برابر اصل روزنامه رسمی و تغییرات شرکت در آن
- ارائه نمونه علامت و همچنین مدارک دال بر فعالیت در رشته مربوطه
- کپی برابر با اصل کارت بازرگانی در صورت درخواست صادرات
- نام ژنریک دارو در صورت درخواست برای دارو
- ارائه گواهی مقام صلاحیتدار در صورت درخواست علامت جمعی
- کپی برابر با اصل شناسنامه و کارت ملی افراد دارای حق امضا در شرکت
- ارائه مدارک نماینده در صورت وجود وکالت نامه قانونی
- اسناد معنی کلمه تجاری در صورت دارا بودن معنی خاص
- ارسال نمونه علامت در قالب jpg یا jpeg
- ارائه مدارک حق تقدم در صورت درخواست
هزینه ثبت برند
هزینه اظهارنامه با مالک حقیقی: هزینه ثبت برند برای افراد حقیقی، مبلغ ٢٠٠ هزار ریال است که به ازای هر طبقه اضافه، مبلغ ٢٠ هزار ریال به آن افزوده می گردد. ناگفته نماند که این مبالغ ممکن است در اثر گذشت زمان تغییر نمایند اما در حال حاضر بر اساس آخرین ابلاغیه سازمان مالکیت معنوی بدین نحو می باشد.
هزینه ثبت برند مالک حقوقی: این هزینه برای مالکین حقوقی، دو برابر مالکین حقیقی و مبلغ ٤٠٠ هزار ریال می باشد که به ازای هر طبقه اضافه، مبلغ ٤٠ هزار ریال افزوده می گردد.
هزینه ثبت برند با مالک حقیقی و حقوقی: این هزینه مبلغ ٣٠٠ هزار ریال می باشد که به ازای هر طبقه اضافه مبلغ ٣٠ هزار ریال افزوده می گردد.
امیدواریم مطالب برای شما مفید بوده باشد. لطفا مطالب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید و با امتیاز دادن به مطالب، ما را در جهت بهبود و تولید هر چه بیشتر مطالب یاری فرمایید. همچنین می توانید نظرات یا سوالات خود را در بخش دیدگاه ها مطرح نمایید در اسرع وقت به سوالات شما پاسخ داده خواهد شد.
افزودن دیدگاه
دیدگاه کاربران