ماده ۱۰۸۲ قانون مدنی

به مجرد عقد زن مالک مهر می‌شود و می‌تواند هر نوع تصرفی که بخواهد در آن بنماید.

تبصره (الحاقی 29-04-1376)- چنانچه مهریه وجه رایج باشد متناسب با تغییر شاخص قیمت سالانه زمان تادیه نسبت به سال اجرای عقد که توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تعیین می‌گردد محاسبه و پرداخت خواهد شد مگر اینکه زوجین در حین اجرای عقد به نحو دیگری تراضی کرده باشند.

آیین‌نامه اجرایی این قانون حداکثر ظرف مدت سه ماه از تاریخ تصویب توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با همکاری وزارت دادگستری و وزارت امور اقتصادی و دارایی تهیه و به تصویب هیئت وزیران خواهد رسید.


تفسیر ماده 1082 قانون مدنی:

1- جهت مطالعه آیین نامه اجرایی قانون الحاق یک تبصره به ماده 1082 قانون مدنی، اینجا کلیک بفرمایید.

2- مطابق با نظر دکتر کاتوزیان، اثر فوری مالکیت زن بر مهر، در موردی است که مهر، عین معین باشد. در مواردی که مهر کلی فی الذمه یا حقی بر ذمه مرد است، زن به محض وقوع عقد، طلبکار آن می شود و می تواند هر زمان که بخواهد برای مطالبه آن، به شوهر رجوع کند.

3- مطابق با قانون استفساریه 27-02-1384، منظور از زمان تادیه، زمان اجرای حکم قطعی و لازم الاجرا است.

4- سابقاً مستند به بند ب ماده 113 قانون برنامه ششم توسعه 1395، در صورتی که مهر در سند رسمی درج شده بود، زوجه می بایست ابتدا از طریق اجرائیات ثبت، وصول مهر خویش را پیگیری می نمود و اگر ظرف دو ماه، از زوج مالی پیدا نمیشد یا آن که ظرف شش ماه طلب وی وصول نمی گردید، می توانست به دادگاه رجوع کند. این الزام قانونی، نظر به تصویب و اجرای قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران و حذف بند “ب” ماده ۱۱۳ قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران از قانون مذکور، جهت ارائه گواهی اداره اجرای ثبت برای طرح دعوا در خصوص اسناد رسمی ملغی گردیده است.

مطلب مرتبط: محاسبه مهریه به نرخ روز

افزودن دیدگاه

امتیاز شما :

دیدگاه کاربران

دیدگاهی ثبت نشده است.