نمونه دادخواست مطالبه مهریه

14 فروردین 1399 0 486
نمونه دادخواست مطالبه مهریه

بازدید کننده بزرگوار، در این مقاله یک نمونه دادخواست مطالبه مهریه برایتان قرار داده ایم تا با چارچوب تنظیم دادخواست آشنا شوید.

مطلب مرتبط: نحوه رجوع بعد از بخشش مهریه

نمونه دادخواست مطالبه مهریه به همراه تامین خواسته

خواهان: خانم: .../ کد ملی: .../ آدرس: ...

خوانده: آقای: .../ کد ملی: .../ آدرس: ...

خواسته: تقاضای محکومیت خوانده به پرداخت ... عدد سکه بهار آزادی بابت مهریه بانضمام صدور قرار تامین خواسته و پرداخت خسارات دادرسی

دلایل:

  1. کپی مصدق سند نکاحیه
  2. کپی مصدق کارت ملی خواهان

بیشتر بخوانید: هزینه دادرسی و اعسار از پرداخت هزینه دادرسی

ریاست محترم دادگاه خانواده

با سلام، احتراما به استحضار می رساند اینجانب به دلالت سند نکاحیه شماره ... تنظیمی در دفتر رسمی ازدواج شماره ... در تاریخ ... به عقد نکاح رسمی و قانونی خوانده در آمدم. که وفق مفاد مندرج در عقدنامه تعداد ... سکه طلای بهار آزادی (مبلغ ... ریال) به عنوان مهریه بر ذمه خوانده تعیین و توافق گردید.

با عنایت به اینکه تاکنون اقدامی در جهت پرداخت آن ننموده است فلذا درخواست صدور قرار تامین بموجب ماده ۱۰۸ قانون آیین دادرسی مدنی و همچنین ماده ۱۱۷ همان قانون جهت توقیف اموال قبل از ابلاغ از اموال خوانده معادل بهای مهریه مورد استدعاست.

مطلب مرتبط: نحوه توقیف اموال در مهریه چگونه می باشد؟

مستندات قانونی مرتبط با دادخواست مطالبه مهریه به همراه تامین خواسته

نظریه مشورتی اداره حقوقی قوه قضاییه ۱۵/۲/۹۲ – ۲۷۵/۷

اگر متقاضی طلاق زوجه باشد لکن این تقاضا به خاطر سوء رفتار و سوء معاشرت و تخلف زوج از شروط مندرج در عقدنامه باشد به طوری که زوجه نتواند زندگی مشترک متعارف را ادامه دهد و مجبور باشد برای رهائی از گرفتاری و بدبختی بیشتر تقاضای طلاق نماید آیا در اینصورت حق الزحمه کارهای خارج از وظایف همسرداری و همینطور نحله به زوجه تعلق می گیرد یا خیر و مفهوم جمله «… و نیز تقاضای طلاق ناشی از تخلف زن از وظایف همسری با سوء اخلاق و رفتار وی نباشد ...» چیست؟

در مورد «اجرت المثل» طبق ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده مصوب ۱۰/۱۲/۹۱، اجرت المثل ایام زوجیت بر اساس تبصره ماده ۳۳۶ قانون مدنی و «نحله» با توجه به بند ۸ ماده ۵۸ قانون حمایت خانواده مصوب ۹۱ ناظر بر بند (ب) تبصره ۶ قانون اصلاح مقررات مربوط به طلاق مصوب ۷۰ تعیین می گردد و تعیین آنها ربطی به نحوه رفتار زوجه و نحوه درخواست اعم از اینکه از طرف زوج باشد یا زوجه ندارد.

 

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه:

شماره نظریه: 1192/96/7 شماره پرونده: 873-2/9-96 تاریخ نظریه: 1396/05/29

با توجه به تبصره ماده 1082 قانون مدنی و محاسبه مهریه به نرخ روز در پرونده مطالبه مهریه به میزان یکصد میلیون ریال با احتساب به نرخ روز 1- مبنای محاسبه و اخذ هزینه دادرسی میزان مهریه مندرج در سند نکاحیه خواهد بود یا مبلغ محاسبه شده به نرخ روز در زمان تقدیم دادخواست؟ چنانچه اعتقاد داشته باشیم هزینه دادرسی بر مبنای مهریه مندرج در سند نکاحیه اخذ خواهد شد با توجه به تفاوت رقم مهریه در صورت احتساب به نرخ روز و در زمان اجرا و عدم پرداخت هزینه دادرسی بر این مبنا تکلیف اخذ مابقی هزینه دادرسی چه خواهد بود؟

2- اساسا در دعوی مطالبه مهریه که وجه نقد می باشد ملاک و معیار تعیین صلاحیت مهریه قید شده در سند نکاحیه می باشد یا مبلغ محاسبه بر اساس نرخ روز در زمان تقدیم دادخواست چنانچه بیش از دویست میلیون ریال باشد دادگاه خانواده صالح خواهد بود در کمتر از نصاب مذکور شورای حل اختلاف؟

1- چنانچه زوجه مهریه خود را به نرخ روز و بر اساس شاخص بانک مرکزی مطالبه نماید، هزینه دادرسی آن باید بر اساس مبلغ خواسته (مهریه به نرخ روز) محاسبه و وصول گردد. 2- اولاً با عنایت به بند ج ماده 9 قانون شوراهای حل اختلاف 1394، رسیدگی به دعوای مهریه تا نصاب مقرر در بند «الف» این ماده، در صورتی در صلاحیت شوراهای حل اختلاف است که مشمول ماده 29 قانون حمایت خانواده 1391 نباشد؛ بنابراین، شوراهای مزبور در صورتی صلاحیت رسیدگی به دعوای مارّالذکر را دارند که پرونده طلاق در جریان رسیدگی نباشد. ثانیاً همانگونه که از پاسخ سؤال نخست مشخص است، در دعوای مطالبه مهریه به نرخ روز ملاک و معیار صلاحیت، مهریه به نرخ روز می‌باشد.

 

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه:

شماره نظریه: 7/98/1904 شماره پرونده: ح 4091-2/9-89 تاریخ نظریه: 1398/12/14

فردی در سال 1363 با مهریه زوجه به مبلغ 20000 تومان مبادرت به عقد ازدواج دایم نموده است اما در سال های اخیر با تنظیم عقدنامه رسمی مبلغ مهریه را دویست عدد سکه بهار آزادی قرار داده است. پس از فوت شوهر، زوجه دارایی زوج را به عنوان مهریه توقیف و تصاحب نموده و فرزندان دادخواست ابطال سند تقدیم کرده‌اند، آیا مهریه سال ازدواج ملاک است یا مهریه قید شده در عقد نامه تنظیم شده در دفتر رسمی ازدواج؟ آیا مهریه قابل افزایش و کاهش می‌باشد یا خیر؟

افزایش مهریه زوجه پس از عقد نکاح به موجب سند اقرارنامه یا در سند رسمی دیگر از جمله نکاح نامه عنوان مهریه ندارد؛ اما این افزایش، دین و تعهدی بر ذمه زوج است که لازم الوفاء بوده و بر همین اساس زوجه می تواند در صورت عدم پرداخت آن از طرف زوج، اقامه دعوی کرده و این دعوی قابل استماع است همچنین کاهش مهریه یا بذل آن نیز با توافق زوجه امکان‌پذیر است.

با وجود این دادخواست که از نظر قضایی کامل می باشد اما در هر حال با توجه به متفاوت بودن هر پرونده و دارا بودن نکات و ظرائف خاص خود لذا این دادخواست شما را از مشاوره با وکیل بی نیاز نمی نماید.


امیدواریم مطالب برای شما مفید بوده باشد. لطفا مطالب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید و با امتیاز دادن به مطالب، ما را در جهت بهبود و تولید هر چه بیشتر مطالب یاری فرمایید. همچنین می توانید نظرات یا سوالات خود را در بخش دیدگاه ها مطرح نمایید در اسرع وقت به سوالات شما پاسخ داده خواهد شد.

افزودن دیدگاه

امتیاز شما :

دیدگاه کاربران

دیدگاهی ثبت نشده است.