کد اقتصادی چیست؟ مراحل دریافت آن کدام است؟

21 مهر 1399 0 524
کد اقتصادی چیست؟ مراحل دریافت آن کدام است؟

کد اقتصادی چیست؟

کد اقتصادی، عددی 12 رقمی می باشد که اشخاص حقیقی و حقوقی که به تولید کالا و خدمات اشتغال دارند، می بایست آن را دریافت نمایند. قانونگذار مقرر نموده است که هر شرکت یا موسسه ای بعد از به ثبت رسیدن و انتشار آگهی در روزنامه رسمی می بایست حداکثر ظرف 2 ماه در اداره مالیاتی که مربوط به حوزه موسسه یا شرکت است، تشکیل پرونده نموده و اقدامات لازم جهت اخذ کد اقتصادی را انجام دهد.

 

مدارک لازم جهت دریافت کد اقتصادی

  1. کپی برابر با اصل شناسنامه و کارت ملی تمامی شرکا و سهامداران
  2. نسخه تکمیل شده دفترچه تقاضای اخذ کد اقتصادی مودیان حقوقی
  3. گواهی امضاء دارندگان حق امضاء
  4. کپی برابر با اصل اجاره نامه دارای کد رهگیری در مورد محل شرکت
  5. کپی برابر با اصل تمامی مدارک شرکت اعم از اساسنامه، تقاضا نامه، صورت جلسات مجمع عمومی شرکت و ...

بیشتر بخوانید: حیطه مسئولیت و اختیارات مدیر عامل در شرکت های سهامی

نحوه اخذ کد اقتصادی

مراحل دریافت کد اقتصادی به ترتیب ذیل می باشد:

١) تکمیل مدارک مورد نیاز

فرد متقاضی دریافت کد اقتصادی می بایست در ابتدا مدارک فوق الذکر را بصورت کامل تهیه نماید. این مدارک باید در دو نسخه تهیه گردد و یک نسخه از آن به قسمت تشکیل پرونده اقتصادی در اداره مالیات تحویل داده شود و نسخه دیگر به واحد مستغلات اداره مالیاتی تحویل داده شود.

٢) مراجعه به اداره مالیات

بعد از تکمیل مدارک فوق، متقاضی می بایست به اداره مالیات حوزه مربوطه مراجعه نموده و حتما لازم است که جهت دریافت کد اقتصادی اشخاص حقوقی، شخص مدیر عامل شرکت و یا یکی از دارندگان حق امضاء، حضور داشته باشند.

٣) مراجعه به قسمت مستغلات در اداره مالیات

بعد از تشکیل پرونده در اداره مالیات، کارشناس مربوطه نامه ای به فرد متقاضی میدهد تا به قسمت مستغلات اداره مالیات مراجعه نماید و در آنجا تشکیل پرونده دهد. تشکیل پرونده در اداره مالیات بدین دلیل است که اداره مالیات بتواند از محل ملک شرکت، مالیات بر اجاره را دریافت نماید.

٤) تعیین نوبت بازدید کارشناس اداره مالیات

فرد متقاضی بعد از آنکه در قسمت مستغلات اداره مالیات، پرونده تشکیل داد، در نوبت بازدید کارشناس اداره مالیات قرار می گیرد. روال کار به اینصورت می باشد که معمولا کارشناس بصورت سر زده و بدون هماهنگی به محل شرکت مراجعه می نماید تا از محل شرکت بازدید نماید و اطمینان حاصل نماید که آدرس معرفی شده به اداره مالیات، همان محل فعالیت شرکت باشد.

٥) اعلام پاسخ اداره مستغلات به تشکیل پرونده

اداره مستغلات بعد از بازدید کارشناس، نامه ای مکتوب به قسمت تشکیل پرونده ارسال می نماید و اعلام میدارد که از محل شرکت بازدید صورت گرفته است و راستی آزمایی انجام گردیده است.

٦) دریافت کد اقتصادی

بعد از طی مراحل فوق و انجام موفقیت آمیز مراحل، کد اقتصادی ١٢ رقمی که کدی انحصاری می باشد به فرد متقاضی تخصیص داده می شود.

ضرورت اخذ کد اقتصادی

زمانی که فردی موسسه یا شرکتی را تاسیس می نماید و قصد انجام و انعقاد قراردادهای مختلف اقتصادی با شرکتهای مختلف را دارد، از سوی شرکتهای مختلف قطعا با درخواست کد اقتصادی مواجه می گردد. هم چنین بسیاری از شرکتها و تجار جهت کسب سود و درآمد بیشتر واردات و صادرات انجام می دهند و به همین دلیل لازم است که کارت بازرگانی داشته باشند. جهت داشتن داشتن کارت بازرگانی لازم است که حتما پیش از آن کد اقتصادی دریافت گردد.

مضاف بر اینکه جهت ارسال اظهارنامه مالیاتی سالیانه، یکی از مهمترین مواردی که در سامانه اداره مالیات و در تکمیل فرم های مربوطه لازم است که لحاظ گردد، ارائه کد اقتصادی می باشد. اگر فردی این کد را نداشته باشد، نمیتواند اظهارنامه ارسال نموده و از معافیت های مالیاتی نیز بهره مند شود.

 
چه کسانی می بایست کد اقتصادی دریافت نمایند؟

تمامی اشخاص حقوقی که به هرگونه واردات و صادرات و توزیع هرگونه کالا یا خدمات اشتغال دارند و هم چنین اشخاص حقیقی که در امور فوق الذکر مشغول بوده و دارای جواز کسب می باشند، می توانند این کد را دریافت نمایند. با دریافت کد اقتصادی، افراد می توانند اقدامات ذیل را انجام دهند:

  1. ارائه اظهارنامه مالیاتی
  2. دریافت کارت بازرگانی
  3. دریافت گواهی ارزش افزوده
  4. صدور فاکتور رسمی
  5. انعقاد قرارداد با شرکتهای دولتی و شرکتهای خصوصی حرفه ای
  6. برخورداری از معافیت مالیاتی

افراد ذیل نیازی به دریافت این کد ندارند:

  1. مساجد و حسینیه ها
  2. کلیه اشخاص حقیقی و یا حقوقی که به فعالیت های هنری اشتغال دارند مانند فیلم سازی، مجسمه سازی و ... .

امیدواریم مطالب برای شما مفید بوده باشد. لطفا مطالب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید و با امتیاز دادن به مطالب، ما را در جهت بهبود و تولید هر چه بیشتر مطالب یاری فرمایید. همچنین می توانید نظرات یا سوالات خود را در بخش دیدگاه ها مطرح نمایید در اسرع وقت به سوالات شما پاسخ داده خواهد شد.

افزودن دیدگاه

امتیاز شما :

دیدگاه کاربران

دیدگاهی ثبت نشده است.