نمونه وکالت فروش خودرو

03 آبان 1399 0 6461
نمونه وکالت فروش خودرو

بازدید کننده بزرگوار، در این مقاله یک نمونه وکالت فروش خودرو برایتان قرار داده ایم تا با چارچوب تنظیم این نوع وکالت نامه آشنا شوید.

بیشتر بخوانید: مبایعه نامه چیست و نحوه نگارش آن چگونه می باشد؟

وکالت فروش خودرو

موکل: خانم/ آقای: …، نام پدر: …، به کد ملی: …، تاریخ تولد: …، به نشانی: …

وکیل: خانم/ آقای: …، نام پدر: …، به کد ملی: …، تاریخ تولد: …، به نشانی: …

مورد وکالت: بدواً مراجعه به مراکز راهنمائی و رانندگی ناجا و مراکز تعویض پلاک خودرو در تهران و شهرستانها و اقدام به تعویض پلاک و فک پلاک قدیمی و تسلیم به اداره راهنمائی و رانندگی و نصب پلاک جدید و اخذ گواهی تائیدیه نقل و انتقال بنام خود و یا هرکس که وکیل صلاح بداند و اخذ گواهی عدم خلاف و برگ معاینه فنی و پس از رفع موانع قانونی و اخذ تائیدیه نقل و انتقال اقدام به فروش و انتقال قطعی خودرو فوق الاشعار به هرکس ولو به نام خود و بهر مبلغ و کیفیت ضمن اخذ مجوزات قانونی و انجام تشریفات معاملات و حضور در دفتر اسناد رسمی تنظیم سند قطعی بشرح فوق اقرار به اخذ وجه ثمن سپردن تعهدات و اسقاط خیارات و امضاء ذیل اوراق و دفاتر مربوطه تنظیم اقرارنامه اصلاحی بطوریکه در هیچ یک از مراحل و موارد نیازی به حضور و امضای مجدد موکل نباشد. این وکالتنامه صرفاً در خصوص انجام امور اداری و تعویض پلاک تا مورخه ... معتبر می باشد.

ضمناً مفاد ماده 20 آئین نامه راهنمائی و رانندگی و مسئولیت های وکیل مندرج در ماده 666 و 667 قانون مدنی به موکل/ وکیل تفهیم و نامبرده متعهد گردید موارد فوق الذکر را به وکیل خود تفهیم نماید.

حدود اختیارات: وکیل در انجام مورد وکالت دارای اختیارات تامه قانونی بوده و امضاء و اقدام وی به منزله امضاء و اقدام موکل نافذ و معتبر است و این وکالت در ضمن عقد خارج لازم شرط شده و تا بیست سال از تاریخ ذیل وکیل بلاعزل است.

 
مستندات قانونی مرتبط با وکالت فروش خودرو

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه:

شماره نظریه: 7/91/204 شماره پرونده: 91-127/1-116 تاریخ نظریه: 1391/02/09

خریدار اتومبیل با سند عادی حاضر به فک پلاک آن و تنظیم سند رسمی در دفترخانه نیست آیا رسیدگی در صلاحیت نیروی انتظامی است یا دادگاه؟

مأمورین انتظامی به صرف تقاضای فروشنده با توجه به امتناع خریدار از فک پلاک اتومبیل مورد معامله مجاز به فک پلاک نمی‌باشند فروشنده می‌تواند طبق مقررات ماده11 قانون آیین ‌دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379 در محل اقامت خوانده (خریدار) یا محل تنظیم قرارداد فروش خودرو طرح دعوی نماید.

 

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه:

شماره نظریه: 1021/95/7 شماره پرونده: 702-182-95 تاریخ نظریه: 1395/05/03

احتراما با توجه به اختلاف رویه های متعدد در موضوع فک پلاک اخیراً رئیس اداره حقوقی پلیس راهور به مرکز شماره گذاری راهنمایی و رانندگی اعلام نموده که چون فک پلاک خودروهایی که مالک پلاک فروشنده از طریق پلیس راهور تقاضای فک پلاک از خودروی مورد معامله را نموده است غیر قانونی و محدود کننده حقوق متصرف خریدار خودرو محسوب می گردد این امر نیازمند اخذ دستور قضایی است حسب بررسی در این استان و اکثر استانها تاکنون به همین رویه عمل می شده و مشکل حقوقی و عملی هم به وجود نیامده است اعلام موجب تردید پلیس راهور استانها و سردرگمی مراجعین گردیده است با توجه به اینکه عنوان حقوقی یا مجرمانه خاصی مترتب بر موضوع نیست و ورود کلی دادستانها به این موضوع توجیه قانونی ندارد و طرح شکایت و تشکیل پرونده ها فارغ از نداشتن وصف جزایی موجب افزایش بی رویه ورودی پرونده ها می گردد لذا خواهشمند است ضمن بررسی راهبرد لازم جهت الزام پلیس راهور ناجا داده شود تا بدون تشکیل پرونده و با اعلام مالک فک پلاک انجام شود.

با توجه به این که کسی که شناسنامه خودرو و در صورت داشتن سند مالکیت، سند رسمی خودرو به نام وی است، ذی‌نفع استفاده از خدمات مربوط به پلاک مانند اعلام خلافی می باشد، می توان به درخواست وی ارائه خدمات مذکور را متوقف نمود (توقیف سیستمی پلاک). این امر مستلزم دستور مقام قضایی نیست و با صرف درخواست مالک، نیروی انتظامی می تواند اقدام کند. امّا فّک فیزیکی پلاک و توقیف خودرو بدون دستور مقام قضایی چون با حقوق اشخاص ثالث ارتباط دارد، امکان پذیر نیست.

با وجود این وکالت فروش خودرو که از نظر قضایی کامل می باشد اما در هر حال با توجه به متفاوت بودن هر پرونده و دارا بودن نکات و ظرائف خاص خود لذا این وکالت شما را از مشاوره با وکیل بی نیاز نمی نماید.


امیدواریم مطالب برای شما مفید بوده باشد. لطفا مطالب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید و با امتیاز دادن به مطالب، ما را در جهت بهبود و تولید هر چه بیشتر مطالب یاری فرمایید. همچنین می توانید نظرات یا سوالات خود را در بخش دیدگاه ها مطرح نمایید در اسرع وقت به سوالات شما پاسخ داده خواهد شد.

افزودن دیدگاه

امتیاز شما :

دیدگاه کاربران

دیدگاهی ثبت نشده است.