نمونه رای تقسیم اموال اتحادیه ای که به دو یا چند اتحادیه تقسیم می شود

نمونه رای تقسیم اموال اتحادیه
05 آبان 1403 0 74
رای تقسیم اموال اتحادیه

بازدید کننده بزرگوار، در این مقاله یک نمونه رای تقسیم اموال اتحادیه ای که به دو یا چند اتحادیه تقسیم می شود قرار داده ایم تا با نحوه صدور رای در این زمینه آشنا شوید.

این نمونه رای که از شعبه 16 دادگاه عمومی حقوقی تهران صادر شده است درباره این موضوعات می باشد: قانون نظام صنفی کشور، آیین نامه اجرایی وضعیت اموال، دارایی‏ ها، حقوق و تعهدات اتحادیه‏ های که به دو یا چند اتحادیه تقسیم می‏ گردد، رای تقسیم اموال اتحادیه ای که به دو یا چند اتحادیه تقسیم می شود

 

چکیده رای تقسیم اموال اتحادیه ای که به دو یا چند اتحادیه تقسیم می شود

تقسیم اموال اتحادیه ای که به دو یا چند اتحادیه تقسیم شده به تصویب آیین نامه اجرایی محول گردیده و مطابق 2 آیین نامه اجرایی وضعیت اموال و دارایی ها، حقوق و تعهدات اتحادیه هایی که به دو یا چند اتحادیه تقسیم می گردد اتاق اصناف مکلف به تهیه صورت اموال و دارایی های اتحادیه می باشد. همچنین نحوه تقسیم اموال مطابق ماده 4 همان آیین نامه اجرایی به عمل خواهد آمد.

 

رای دادگاه نخستین

دادنامه شماره: 140368390009669318 تاریخ تنظیم: 29-06-1403

در خصوص دعوی اتحادیه فروشندگان و تولید کنندگان لوستر شهرستان تهران به نمایندگی ... با وکالت ... بطرفیت خواندگان 1- اتحادیه تولید کنندگان و فروشندگان بلور و چینی شهرستان تهران 2- آقای ... به خواسته الزام به تنظیم سند رسمی ملک به صورت مشاع نسبت به پلاک ثبتی شماره 2 فرعی از ... مفروز از شماره های ... و ... و 27 فرعی از ... واقع در بخش 2 تهران به مساحت 434/85 مترمربع به نشانی تهران، میدان بهارستان، ... مقوم به 201/000/000 ریال ارزش منطقه ای ملک 9/800/000 ریال، مطالبه خسارات دادرسی؛ بدین شرح که وکیل خواهان در دادخواست تقدیمی اعلام نموده است: «به موجب نامه و دستور شماره ۳۳ ج ۱۵۵۳۸۴ مورخ 02-09-1401 تنظیمی توسط اتاق اصناف تهران و به استناد آگهی روزنامه رسمی کشور اتحادیه فروشندگان و تولید کنندگان لوستر تهران (خواهان) با ریاست جناب آقای ... از اتحادیه تولید کنندگان و فروشندگان بلور و چینی شهر تهران (اتحادیه خوانده) به ریاست خوانده ... منفک و مجزا شده است در اجرای تبصره ماده 49 از قانون نظام صنفی کشور و با موافقت کمیسیون نظارت اتاق اصناف تهران با طی مراحل و تشریفات قانونی منفک و مجزا گردیده است. در اجرای ماده 2 از آیین نامه اجرایی وضعیت اموال و دارایی ها و حقوق و تعهدات اتحادیه ای که به دو یا چند اتحادیه تقسیم می گردد یعنی اتحادیه خوانده (موضوع تبصره ذیل بند الف ماده ۴۹ قانون نظام صنفی کشور) مکلف به اعلام و تقدیم لیست اموال و دارایی و اسناد و مدارک خود به کمیسیون نظارت اتاق اصناف تهران جهت تقسیم با اتحادیه لوستر می باشد که متاسفانه علیرغم نامه نگاری های متعدد اداری و حتی ارسال اظهارنامه رسمی از این وظیفه (معرفی اموال اعم از نقدی و غیرنقدی و متعلقات و وجوه و سپس تقسیم آنها با اتحادیه لوستر) بدون داشتن هیچ گونه دلیل و مدرک قانونی و محکمه پسندی تاکنون امتناع ورزیده است. از آنجا که یکی از اموال غیرمنقول (املاک) که در مالکیت رسمی اتحادیه خوانده می باشد شش دانگ عرصه و اعیان ساختمان احداثی در یک قطعه زمین به مساحت 434/85 مترمربع با پلاک ثبتی شماره 2 فرعی از ... مفروز از شماره های ... و ... و 27 فرعی از ... واقع در بخش 2 تهران به نشانی تهران، میدان بهارستان، خیابان ... است که قانوناً نسبت به تنظیم سند رسمی مشاعی تاکنون با موکل (اتحادیه لوستر تهران) امتناع کرده و درخواست های مکرر از ایشان نیز اثری نداشته است. لذا از آن مرجع محترم تقاضا دارد نسبت به رسیدگی و صدور حکم بر محکومیت اتحادیه صنف بلور و چینی شهرستان تهران به الزام و انجام تکلیف قانونی و تنظیم سند رسمی انتقال ملک فوق به صورت مشاعی به نام اتحادیه تولید کنندگان و فروشندگان لوستر شهرستان تهران به انضمام کلیه خسارات و هزینه های دادرسی از جمله حق الوکاله وکیل و دستمزد کارشناسی و ... به نفع موکل اقدام شایسته بعمل آید.»

دادگاه با عنایت به جمیع اوراق و محتویات پرونده ملاحظه می نماید که حسب پاسخ استعلام ثبتی ملک به نام خوانده ردیف اول بوده و با این وصف دعوی متوجه خوانده دیگر نبوده و دادگاه در خصوص دعوی خواهان به طرفیت خوانده آقای ... مستنداً به بند ۴ ماده ۸۴ و ماده ۸۹ قانون آیین دادرسی مدنی قرار رد دعوی صادر می نماید. اما در خصوص دعوی خواهان به طرفیت خوانده دیگر دادگاه ملاحظه می نماید خواهان تقاضای الزام به تنظیم سند ملک موضوع دعوی را نموده است، این در حالی است که نحوه تقسیم اموال و دارایی های اتحادیه هایی که به دو یا چند اتحادیه تقسیم می گردد مطابق تبصره ماده 49 قانون نظام صنفی کشور به تصویب آیین نامه ی اجرائی محول گردیده و مطابق ماده 2 آیین نامه اجرایی وضعیت اموال و دارایی ها، حقوق و تعهدات اتحادیه هایی که به دو یا چند اتحادیه تقسیم می گردد، اتاق اصناف مکلف به تهیه صورت اموال و دارایی های اتحادیه می باشد و مطابق ماده 4 همین آیین نامه نحوه تقسیم اموال اتحادیه ای که به چند اتحادیه تبدیل شده بدین شرح بیان گشته است که اموال و دارایی ها به نسبت تعداد اعضاء بین اتحادیه های جدید تقسیم می گردد و در صورت عدم امکان تقسیم اموال، ارزش نقدی آن محاسبه و بین اتحادیه های مذکور تقسیم خواهد گردید، بنابراین همانطور که از مقررات مربوطه استنباط می گردد، اتحادیه اول تکلیفی به تنظیم 3 دانگ ملک به نام اتحادیه منفک شده را ندارد و از طرفی اینکه یک اتحادیه به دو اتحادیه تبدیل گردیده دلیل بر این نیست که اموال نیز تقسیم بر 2 شود بلکه مطابق مقررات به نسبت اعضاء هر اتحادیه تقسیم صورت می گیرد، صرف نظر از این موضوع نظر به اینکه رسیدگی به خواسته خواهان برخلاف آیین نامه اجرائی یاد شده در خصوص نحوه تقسیم بوده و خواهان در خصوص نحوه تقسیم ملک همان طور که بیان گردید می بایست برابر ماده 4 آیین نامه با توجه به غیرقابل تقسیم بودن ملک درخواست فروش آن را با اعلام تعداد اعضاء هر دو اتحادیه و پس از انجام اتاق اصناف به تکلیف خود در ماده 2 آیین نامه اجرائی موصوف نماید بنابراین طرح دعوی الزام به تنظیم سند رسمی با جهت اعلامی خواهان، برابر مقررات قانونی نبوده و دادگاه مستنداً به ماده 2 قانون آیین دادرسی مدنی قرار عدم استماع دعوی را صادر می نماید. رای صادره حضوری و ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظر خواهی در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران می باشد.

دادرس شعبه 16 دادگاه عمومی حقوقی تهران- حسین محمودی اختیار

توضیح: نمونه رای های منتشر شده در عدالت سرا اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدیدنظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.


امیدواریم مطالب برای شما مفید بوده باشد. لطفا مطالب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید و با امتیاز دادن به مطالب، ما را در جهت بهبود و تولید هر چه بیشتر مطالب یاری فرمایید. همچنین می توانید نظرات یا سوالات خود را در بخش دیدگاه ها مطرح نمایید در اسرع وقت به سوالات شما پاسخ داده خواهد شد.

افزودن دیدگاه

امتیاز شما :

دیدگاه کاربران

دیدگاهی ثبت نشده است.