نمونه قرارداد صلح عمری با حق فسخ

28 بهمن 1398 1 6708
نمونه قرارداد صلح عمری با حق فسخ

بازدید کننده بزرگوار، در این مقاله یک نمونه قرارداد صلح عمری با حق فسخ برایتان قرار داده ایم تا با چارچوب تنظیم صلح نامه آشنا شوید.

 

نمونه قرارداد صلح عمری (با حق فسخ)

به نام خدا «قرارداد صلح عمری»

یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا أَوْفُوا بِالْعُقُودِ ای کسانیکه ایمان آورده اید به عهد و پیمانهایتان وفا کنید.

١) مصالح: آقای/ خانم ... فرزند ... به شماره شناسنامه ... صادره از ... متولد سال ... به شماره ملی ... به نشانی ... تلفن ... اصالتاً از طرف خود یا ولایتاً/ قیمومتاً/ وصایتاً/ وکالتاً/ به نمایندگی و امضاء مجاز/ از طرف ... به موجب ... و با اختیارات تام نسبت به انجام مورد معامله.

۲) متصالح: آقای/ خانم ... فرزند ... به شماره شناسنامه ... صادره از ... متولد سال ... به شماره ملی ... به نشانی ... تلفن ... اصالتاً از طرف خود یا ولایتاً/ قیمومتاً/ وصایتاً/ وکالتاً/ به نمایندگی و امضاء مجاز/ از طرف ... به موجب ... و با اختیارات تام نسبت به انجام مورد معامله.

٣) مورد صلح و حدود آن: کلیه حقوق متعلق به ... دانگ پلاک ثبتی شماره ... واقع در ... با مشخص نمودن قدرالسهم از عرصه، مشاعات و مشترکات ملک مطابق با قانون تملک آپارتمانها و آئین نامه اجرایی آن که متصالح با اطلاع کامل از کمیت و کیفیت و محل وقوع مورد صلح اقدام به قبول مورد صلح نموده است.

مصالح متعهد گردید که هرگونه بدهی مورد صلح را از بابت شارژ ساختمان به ادارات آب و برق و گاز و غیره تا تاریخ تحریر این سند، شخصا اقدام به پرداخت نماید.

مطلب مرتبط: نحوه تنفیذ صلح نامه عادی

٤) مال الصلح: یک سیر نبات یا یک شاخه گل و یا ... بانضمام مبلغ یک هزار ریال وجه رایج که همگی آن تسلیم مصالح شده است.

٥) شرایط صلح: اسقاط کافه خیارات خصوصا خیار غبن و غبن فاحش (باستثنا خیار شرط) از طرفین بعمل آمد و متصالح با اطلاع کامل از موقعیت مورد صلح قبول مصالحه نمود و بنابراین بین طرفین شروط ذیل الذکر مقرر گردید:

١_٥) منافع مورد صلح مادام الحیات مصالح برای وی برقرار گردید (تا زمانی که او در قید حیات است) و مصالح حق استیفاء مادام العمر خود از منافع مورد صلح را دارا خواهد بود. محرز است که پس از فوت مصالح منافع موصوف در مالکیت متصالح مستقر می گردد.

٢_٥) مصالح از لحظه تحریر این سند الی ... سال شمسی حق فسخ این مصالحه را به صورت یک جانبه و بدون نیاز به صدور هیچگونه حکمی از محاکم قضائی دارا خواهد بود.

مطلب مرتبط: شرایط صحت عقد صلح

مستندات قانونی مرتبط

صورتجلسه نشست قضائی استان آذربایجان شرقی/ شهر تبریز مورخ ۱۳۹۱/۰۶/۰۱

پدری ملک خویش را به پسرش صلح کرده و حق انتفاع از آن را به صورت عمری برای خود حفظ کرده و حق فسخ نیز برای خود پیش بینی و شرط کرده است. طلبکار پسر، همان ملک را در قبال طلب خود توقیف کرده است.

بعد از توقیف یادشده، پدر با استفاده از خیار فسخ، عقد صلح را فسخ کرده است. در این شرایط با توجه به ماده 455 قانون مدنی، حق طلبکار مقـدم است یا حق پدر؟

نظر هیئت عالی ماده 455 قانون مدنی ناظر به موردی است که مشتری، رأساً مبیع را متعلق حق غیر قرار دهد. ماده مرقوم خارج از شمول مورد سؤال است و توقیف و بازداشت ملک موصوف از ناحیه طلبکار، مغایر با حقوق مقدم مصالح بوده و مؤخر بر آن است؛ زیرا پدر علاوه بر حق انتفاع عمری در ملک، حق استرداد آن را داشته است و چون توقیف بعدی نمی‌تواند به حقوق مقدم خدشه ای وارد سازد؛

 

صورتجلسه نشست قضائی استان مازندران/ شهر ساری مورخ ۱۳۸۸/۰۳/۰۳

آقای (الف) شش دانگ یک قطعه زمین متعلق به خودش را، به موجب عقد صلح غیر معوّض و برای احداث مرکز توانبخشی معلولین واگذار می‌نماید. نهادی که این ملک به او واگذار شده، با نادیده گرفتن انگیزه مصالح، به جای ساخت مرکز مذکور در آن ملک، آن را به دیگری می‌فروشد و خریدار در آن مجتمع مسکونی بنا می‌کند.

با تحلیل تأثیر اقدام متصالح در عقد صلح و بیع؛ الف: آیا خواسته مصالح مبنی ‌بر صدور حکم به فسخ عقد صلح به خاطر اقدام متصالح در فروش آن ملک قابل پذیرش است؟ ب: اگر عقد صلح قابل فسخ شود، آیا خواسته مصالح مبنی ‌بر صدور حکم به ابطال عقد بیع قابل قبول می‌باشد؟

نظر هیئت عالی

حسب مقررات ماده 760 قانون مدنی، صلح عقد لازم است اگر چه در مقام عقود جایزه واقع شده باشد و بر هم نمی‌خورد مگر در موارد فسخ به خیار یا اقاله.

در سؤال مطروحه چون شخص (الف) شش دانگ یک قطعه زمین متعلق به خود را به موجب عقد صلح غیر معوّض و برای احداث مرکز توانبخشی معلولین واگذار کرده و نهاد متصالح برخلاف نظر مصالح ملک را به دیگری فروخته است مطابق مقررات ماده 764 قانون مدنی، در صلح تدلیس شده و موجبات خیار فسخ حاصل گردیده و مصالح می‌تواند با مراجعه به محاکم دادگستری و به علت تحقّق فسخ، مال الصلح را مطالبه نماید.

با وجود این قرارداد صلح عمری با حق فسخ که از نظر قضایی کامل می باشد اما در هر حال با توجه به متفاوت بودن هر پرونده و دارا بودن نکات و ظرائف خاص خود لذا این قرارداد شما را از مشاوره با وکیل بی نیاز نمی نماید.


امیدواریم مطالب برای شما مفید بوده باشد. لطفا مطالب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید و با امتیاز دادن به مطالب، ما را در جهت بهبود و تولید هر چه بیشتر مطالب یاری فرمایید. همچنین می توانید نظرات یا سوالات خود را در بخش دیدگاه ها مطرح نمایید در اسرع وقت به سوالات شما پاسخ داده خواهد شد.

افزودن دیدگاه

امتیاز شما :

دیدگاه کاربران

حسن تاج آبادی
27 اسفند 1402
بسیار عالی