وکالت در طلاق های ناقص

05 مهر 1399 0 277
وکالت در طلاق های ناقص

وکالت در طلاق های ناقص

یکی از معضلات و مشکلاتی که ممکن است میان زوج و زوجه رخ دهد و بعضا وکلا نیز با آن سر و کار دارند، بحث وکالت در طلاقی است که زوج می تواند به زوجه وکالت دهد تا خود را مطلقه سازد و یا اینکه زوج میتواند به هر شخص دیگری این وکالت را بدهد که همسر او را مطلقه نماید. در این مقاله به بررسی وکالت در طلاق های ناقص می پردازیم.

بیشتر بخوانید: عده طلاق چیست و شامل کدام قوانین و مقررات می باشد؟

نحوه تنظیم وکالت در طلاق

جهت تنظیم وکالت در طلاق، می بایست زوج، در ایران به یکی از دفاتر اسناد رسمی و در خارج از ایران، به یکی از سفارت خانه های محل اقامت خود یا کنسولگری مراجعه نموده و تقاضای تنظیم وکالت در طلاق نماید.

شایان ذکر است که بطور مثال زوج میتواند به برادر خود و یا به خود زوجه وکالت در طلاق بدهد، اما نکته قابل توجه این است که به غیر از وکیل دادگستری هیچ فرد دیگری نمیتواند از جانب فردی در دادگاهها وکالت نماید یعنی اینکه حتی در زمانی که زوج به زوجه یا هر فرد دیگری وکالت در طلاق دهد، باز هم زوجه یا فرد دیگر، می بایست جهت اجرای وکالت در طلاق، به وکیل دادگستری وکالت دهند. جز وکلای دادگستری هیچ فرد غیر وکیلی نمیتواند به وکالت از فرد دیگری در دادگاه اقدامی را انجام دهد برعکس وکالت های کاری که در هر مرجعی جز دادگستری، قابلیت اجرا دارند.

با اعطای وکالت به وکیل دادگستری، وکیل دادگستری وکیل مع الواسطه زوج می شود و میتواند به وکالت از موکلش (زوج) کلیه امور مربوط به طلاق را بدون حضور وی انجام دهد.

اما متاسفانه بعضی از وکالت نامه هایی که برای وکالت در طلاق در برخی از دفاتر اسناد رسمی تنظیم می شوند، ناقص بوده و مشکلاتی را ممکن است در آینده برای طرفین ایجاد نماید. مانند اینکه بعضا مشاهده می شود که در این نوع وکالت نامه ها، در حیطه وظایف و اختیارات وکیل در وکالتنامه، قید نمی شود که آیا وکیل حق اسقاط درخواست تجدیدنظر خواهی و یا فرجام خواهی را دارد یا خیر!

مشکل عمده ای که در تنظیم این نوع وکالتنامه ها به چشم می خورد این مساله است که آیا وکیل، اختیار قبول بذل را دارد یا خیر!

وقتی که وکالتنامه اینگونه مبهم تنظیم می گردد، شعبه رسیدگی کننده به پرونده، به این مساله ایراد وارد نموده و بعضی از قضات اگر اختیار قبول بذل در وکالتنامه صراحتاً قید نشده باشد، آنرا نمی پذیرند و یا اینکه در صورت عدم اسقاط حق تجدیدنظر خواهی یا فرجام خواهی در وکالتنامه، بعضی از قضات معتقدند که می بایست رای به موکل ابلاغ شود و بعد از گذشت مهلت اعتراض، قطعی گردد.

بنابراین با توجه به موارد فوق، توصیه میگردد قبل از تنظیم وکالت در طلاق، حتما جهت جلوگیری از بروز هرگونه مشکل در آینده، با وکلای مجرب و متخصص در امور خانواده مشورت نمایید.


امیدواریم مطالب برای شما مفید بوده باشد. لطفا مطالب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید و با امتیاز دادن به مطالب، ما را در جهت بهبود و تولید هر چه بیشتر مطالب یاری فرمایید. همچنین می توانید نظرات یا سوالات خود را در بخش دیدگاه ها مطرح نمایید در اسرع وقت به سوالات شما پاسخ داده خواهد شد.

جهت اخذ مشاوره، می توانید به بخش مشاوره حقوقی مراجعه نمایید.

درخواست مشاوره

افزودن دیدگاه

امتیاز شما :

دیدگاه کاربران

دیدگاهی ثبت نشده است.
تماس با وکیل