نمونه قرارداد ضمان

08 آذر 1399 0 2136
نمونه قرارداد ضمان

بازدید کننده بزرگوار، در این مقاله یک نمونه قرارداد ضمان برایتان قرار داده ایم تا با چارچوب تنظیم این نوع از قرارداد آشنا شوید.

نمونه قرارداد ضمان

اینجانب .......... فرزند .......... دارای شماره شناسنامه .......... کد ملی .......... صادره از .......... متولد .......... ساکن …………………….....................……. تلفن ثابت .......... همراه ..........،

به موجب این سند رسمی یا عادی متعهد به پرداخت دینی که خانم/ آقای .......... فرزند .......... دارای شماره شناسنامه .......... کد ملی .......... صادره از .......... متولد .......... ساکن …………………….....................……. تلفن ثابت .......... همراه ..........،

به موجب سند رسمی شماره .......... مورخ .......... تنظیمی دفترخانه شماره .......... شهرستان .......... به خانم/ آقای .......... فرزند .......... دارای شماره شناسنامه .......... کد ملی .......... صادره از .......... متولد .......... ساکن …………………….....................……. تلفن ثابت .......... همراه .......... بر عهده دارد (به قصد عدم بخشش) گردیده و ضامن نامبرده/ نامبردگان در آن مورد می شوم به نحوی که مضمون له یا همان کسی که به نفع او ضمانت شده حق دارد در اجل معینه یا در صورت حال شدن دین علیه اینجانب اقدام به صدور اجرائیه و وصول نماید.

تذکاریه:

۱– خانم/ آقای .......... در این موصوفه با امضاء این سند ضمن اظهار به داشتن آگاهی از توانایی مالی ضامن مزبور نیز ضمانت ضامن از مضمون عنه یا همان مدیون اصلی را که به موجب این سند واقع شده، پذیرفته است.

۲– مراتب متن در همین تاریخ به دفترخانه تنظیم کننده سند مزبور طی شماره .......... اطلاع داده شده است.

این قرارداد در تاریخ .......... به تعداد ... نسخه با اعتبار یکسان تنظیم و مبادله گردید که نسخه ای از آن در دفترخانه بایگانی می باشد.

امضاء و اثر انگشت ضامن       امضاء و اثر انگشت مضمون له

مهر و امضاء دفترخانه اسناد رسمی

بیشتر بخوانید: نحوه مطالبه طلب در دادگاه حقوقی به چه صورت است؟

مستندات قانونی مرتبط با نمونه قرارداد ضمان

صورتجلسه نشست قضائی استان گلستان/ شهر آزاد شهر مورخ ۱۳۹۱/۰۳/۰۳

چنانچه شخص حقیقی با تودیع سند ملکی، ضامن شرکت تعاونی شود و شرکت از عهده دین خود بر نیاید و بانک محالٌ علیه نسبت به تملیک مورد ضمانت اقدام کرده باشد، نحوه استیفای حق ضامن از شرکت به چه صورت است؟ آیا می تواند از اعضای هیأت مدیره و مدیرعامل نیز، متضامناً تقاضای استیفای حق خود کند؟

نظر هیئت عالی

کلیه شرکت های تجاری مذکور در قانون تجارت، شخصیت حقوقی دارند و به موجب ماده 588 قانون مزبور، وقتی شرکت بر اساس قانون تشکیل شد، واجد شخصیت حقوقی می شود و این شخصیت دارای کلیه حقوق و تکالیف یک شخص حقیقی است؛ مگر حقوق و وظایفی مثل ابوت، بنوت و امثال آن که بالطبیعه فقط انسان ممکن است دارای آن باشد و همچنین شخصیت شرکت به عنوان شخصیت مستقل از اعضا و دارندگان سهام و با دارایی جداگانه، دارای اقامتگاه و تابعیت مختص خود بوده و به فعالیت می پردازد. به این ترتیب، ضمانت از شخص حقوقی مزبور، فقط به خود آن شرکت ارتباط پیدا می‌کند؛ مگر اینکه در قرارداد ضمان استنادی، ترتیب دیگری اتخاذ شده باشد و مراجعه ضامن به مضمونٌ عنه با مسئولیت تضامنی مدیران شرکت پیش بینی و تصریح و به امضای دارندگان حق امضا در شرکت و مدیران رسیده باشد.

 

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه

شماره نظریه: 7/96/2626 شماره پرونده: 95-75-1145 تاریخ نظریه: 1396/11/02

با توجه به مفهوم مخالف ماد 691 قانون مدنی ضمان از دینی که سبب آن ایجاد شده است، درست می‌باشد و مفهوم سبب به معنای مقتضی می‌باشد یعنی چنانچه مقتضی ایجاد دین بوجود آمده باشد، ضمان از آن فاقد اشکال می‌باشد و در قراردادهای بانکی نیز بدواً با توجه به اینکه بانک تسهیلاتی را به اشخاص پرداخت می‌نماید، قبل از پرداخت جهت بازیافت آن تسهیلات مبادرت به اخذ وثیقه با ضامن می نماید و این خود به معنی ایجاد شدن سبب دین می‌باشد و در محدوده ماده 10 قانون مدنی نافذ می‌باشد.

با وجود این قرارداد ضمان که از نظر قضایی کامل می باشد اما در هر حال با توجه به متفاوت بودن هر پرونده و دارا بودن نکات و ظرائف خاص خود لذا این قرارداد شما را از مشاوره با وکیل بی نیاز نمی نماید.


امیدواریم مطالب برای شما مفید بوده باشد. لطفا مطالب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید و با امتیاز دادن به مطالب، ما را در جهت بهبود و تولید هر چه بیشتر مطالب یاری فرمایید. همچنین می توانید نظرات یا سوالات خود را در بخش دیدگاه ها مطرح نمایید در اسرع وقت به سوالات شما پاسخ داده خواهد شد.

افزودن دیدگاه

امتیاز شما :

دیدگاه کاربران

دیدگاهی ثبت نشده است.