نمونه متن حقوقی اقرارنامه دریافت مهریه

16 دی 1400 0 7825
نمونه متن حقوقی اقرارنامه دریافت مهریه

بازدید کننده بزرگوار، در این مقاله یک نمونه اقرارنامه دریافت مهریه برایتان قرار داده ایم تا با چارچوب تنظیم اقرارنامه آشنا شوید.

بیشتر بخوانید: نحوه مطالبه مهریه از طریق اجرای ثبت

نمونه اقرارنامه دریافت مهریه

اینجانب ................ فرزند ................ دارنده شماره شناسنامه ................ صادره از ................ متولد ................ به شماره ملی ................ ساکن ................ شماره تماس ................ در تاریخ ................ در نهایت صحت مزاج و عقل و دماغ و با قصد و رضا و میل و اراده و اختیار کامل اقرار و اعلام صریح و صحیح و شرعی و قانونی می نمایم که تمامی مهریه خود را که عبارت است از یک جلد کلام اله مجید بانضمام ................................ موضوع قباله نکاحیه ثبت شده تحت شماره ................ مورخ ................ دفتر ازدواج شماره ................ بوده است را از همسرم آقای ................ فرزند ................ دارنده شناسنامه شماره ................ صادره از ................ متولد ................ به شماره ملی ................ ساکن ................ شماره تماس ................ را دریافت و وصول نموده ام و هرگونه ادعا و اعتراض بعدی و احتمالی خود را ولو بعنوان تضرر و غیره از خود سلب و ساقط می‌نمایم.

علاوه بر آن، اشخاص ذیل به اسامی

1- خانم/ آقای ................ فرزند ................ دارنده شماره شناسنامه ................ صادره از ................ متولد ................ به شماره ملی ................ ساکن ................ شماره تماس ................ شغل ................

2- خانم/ آقای ................ فرزند ................ دارنده شماره شناسنامه ................ صادره از ................ متولد ................ به شماره ملی ................ ساکن ................ شماره تماس ................ شغل ................ هویت طرفین را تصدیق کرده و ذیل سند را امضاء نمودند.

بتاریخ ..../..../.... هجری شمسی.

نام و نام خانوادگی و امضا و اثر انگشت زوجه             نام و نام خانوادگی و امضا و اثر انگشت زوج

نام و نام خانوادگی و امضا و اثر انگشت شاهد اول            نام و نام خانوادگی و امضا و اثر انگشت شاهد دوم

مطلب مرتبط: طلاق به درخواست زوج و تقسیط مهریه

مستندات قانونی مرتبط با اقرارنامه

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه

شماره نظریه: 7/98/1535 شماره پرونده: ح 5351-67-89 تاریخ نظریه: 1398/10/22

احتراما در خصوص مهریه که در سند نکاحیه قید شده است بعد از عقد امکان زیاد کردن یا کم کردن میزان آن و همچنین امکان اینکه عندالاستطاعه به عندالمطالبه یا بر عکس تبدیل شود بعد از عقد وجود دارد اگر چنین اقدامی توسط دفترخانه به عمل آمد وظیفه دادگاه چیست دادگاه می‌تواند بر همین مبنا رای صادر نماید و یا باید هر آنچه در سند نکاحیه اولیه قید شده دادگاه رای صادر می نماید.

اولاً، افزایش مهریه زوجه پس از عقد نکاح طی سند اقرارنامه یا در سند رسمی دیگر عنوان مهریه ندارد؛ اما این افزایش، دین و تعهدی بر ذمه زوج است که لازم الوفاء بوده و بر همین اساس زوجه می تواند در صورت عدم پرداخت، اقامه دعوی نموده و این دعوی قابل استماع است. ثانیاً، کاهش مهریه و یا بذل آن نیز با توافق زوجه بلامانع است. ثالثا، در صورت توافق زوجین بر تبدیل مهریه عندالمطالبه به عندالاستطاعه و برعکس و احراز این امر توسط دادگاه، حسب مورد احکام و آثار مهریه مورد توافق بعدی بر آن مترتب می‌شود.

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه

شماره نظریه: 7/98/1904 شماره پرونده: ح 4091-2/9-89 تاریخ نظریه: 1398/12/14

فردی در سال 1363 با مهریه زوجه به مبلغ 20000 تومان مبادرت به عقد ازدواج دایم نموده است اما در سال های اخیر با تنظیم عقدنامه رسمی مبلغ مهریه را دویست عدد سکه بهار آزادی قرار داده است .پس از فوت شوهر،زوجه دارایی زوج را به عنوان مهریه توقیف و تصاحب نموده و فرزندان دادخواست ابطال سند تقدیم کرده‌اند، آیا مهریه سال ازدواج ملاک است یا مهریه قید شده در عقد نامه تنظیم شده در دفتر رسمی ازدواج؟ آیا مهریه قابل افزایش و کاهش می‌باشد یا خیر؟

افزایش مهریه زوجه پس از عقد نکاح به موجب سند اقرارنامه یا در سند رسمی دیگر از جمله نکاح نامه عنوان مهریه ندارد؛، اما این افزایش، دین و تعهدی بر ذمه زوج است که لازم‌الوفاء بوده و بر همین اساس زوجه می تواند در صورت عدم پرداخت آن از طرف زوج، اقامه دعوی کرده و این دعوی قابل استماع است هم‌چنین کاهش مهریه یا بذل آن نیز با توافق زوجه امکان‌پذیر است.

با وجود این اقرارنامه دریافت مهریه که از نظر قضایی کامل می باشد اما در هر حال با توجه به متفاوت بودن هر پرونده و دارا بودن نکات و ظرائف خاص خود لذا این اقرارنامه شما را از مشاوره با وکیل بی نیاز نمی نماید.


امیدواریم مطالب برای شما مفید بوده باشد. لطفا مطالب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید و با امتیاز دادن به مطالب، ما را در جهت بهبود و تولید هر چه بیشتر مطالب یاری فرمایید. همچنین می توانید نظرات یا سوالات خود را در بخش دیدگاه ها مطرح نمایید در اسرع وقت به سوالات شما پاسخ داده خواهد شد.

افزودن دیدگاه

امتیاز شما :

دیدگاه کاربران

دیدگاهی ثبت نشده است.