آیا امکان تغییر توافقات در طلاق توافقی وجود دارد؟
نحوه تغییر توافقات در طلاق توافقی
طلاق توافقی، طلاقی است که با رضایت کامل زوجین و بر مبنای توافقات مشترک آنان در یک دادخواست واحد و یا توسط وکیل دادگستری انجام می گیرد. در این طلاق معمولاً عدم رضایت و ناسازگاری زن و شوهر به حدی است که دو طرف تصمیم می گیرند بصورت توافقی، از یکدیگر جدا شوند. در طلاق توافقی زوجین، هر دو متقاضی طلاق می باشند و در مورد تمامی مسائل از قبیل حق و حقوق مالی زن و همچنین حضانت فرزند مشترک، ملاقات فرزند، نفقه فرزند و … توافق می نمایند. در این مقاله به بررسی امکان تغییر توافقات طلاق توافقی می پردازیم.
چگونگی انجام تغییر صورتجلسه در طلاق توافقی
مطابق با قانون، برای ثبت طلاق توافقی نیز همانند سایر طلاق ها، می بایست زوجین ظرف ٣ ماه پس از صدور گواهی عدم امکان سازش، در دفتر طلاق حاضر و بر طبق گواهی عدم امکان سازش صادر شده از دادگاه، آن را ثبت نمایند.
همانطور که واضح است، طلاق توافقی بر مبنای توافقات زوجین صورت می گیرد و نکته مهم این است که اگر به مرور زمان زوجین، خواهان تغییر صورتجلسه خود باشند می توانند این کار را انجام دهند.
مطلب مرتبط: نحوه دریافت گواهی عدم بارداری در طلاق
تغییر صورتجلسه در طلاق توافقی تا قبل از صدور رای
در زمانی که زوجین یا وکیل آنان، صورتجلسه ای را بر مبنای توافقات فی ما بین، تنظیم نموده و بر مبنای آن دادخواست طلاق توافقی را تقدیم دادگاه می نمایند، اگر بخواهند، می توانند در جلسه دادرسی و در شعبه دادگاه، توافقات خود را تغییر داده و آن توافقات برای دادگاه ملاک صدور رای بوده و در رای منعکس می گردد.
تغییر صورتجلسه در طلاق توافقی بعد از صدور رای قطعی
در مرحله ای که رای دادگاه و گواهی عدم امکان سازش صادر گردیده و زوجین می بایست ظرف سه ماه به دفتر طلاق جهت ثبت آن مراجعه نمایند، باز هم امکان تغییر توافقات وجود دارد و بر این اساس زوجین باید با اقرار کتبی خود در دفتر طلاق، توافقات خود را تغییر دهند و آن توافقات جدید در سند طلاق نوشته می شود.
نکته قابل توجه این است که تغییر صورتجلسه نباید به گونه ای باشد که ماهیت طلاق توافقی را تغییر دهد.
مطلب مرتبط: نحوه رجوع بعد از بخشش مهریه
تغییر صورتجلسه در طلاق توافقی پس از ثبت در دفتر طلاق
در این مرحله نیز امکان تغییر صورتجلسه وجود دارد. یعنی بعد از ثبت طلاق توافقی در دفتر طلاق نیز، زوجین میتوانند طی یک صورتجلسه، توافقات خود را تغییر دهند و این سند عادی که به امضا و اثر انگشت آنان می رسد، در دادگاه قابلیت استناد خواهد داشت.
امیدواریم مطالب برای شما مفید بوده باشد. لطفا مطالب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید و با امتیاز دادن به مطالب، ما را در جهت بهبود و تولید هر چه بیشتر مطالب یاری فرمایید. همچنین می توانید نظرات یا سوالات خود را در بخش دیدگاه ها مطرح نمایید در اسرع وقت به سوالات شما پاسخ داده خواهد شد.
افزودن دیدگاه
دیدگاه کاربران