نمونه قرارداد صلح

24 فروردین 1400 0 944
نمونه قرارداد صلح

بازدید کننده بزرگوار، در این مقاله یک نمونه قرارداد صلح برایتان قرار داده ایم تا با چارچوب تنظیم این نوع صلح نامه آشنا شوید.

مطلب مرتبط: هر آنچه باید در مورد قرارداد صلح بدانیم

نمونه قرارداد صلح

بنام خدا

یا ایها الذین آمنوا اوفوا بالعقود

«ای کسانی که ایمان آورده اید به عهد و پیمانی که می بندید وفا کنید.»

مصالح: خانم/ آقای ........ به شماره شناسنامه ...... صادره از ...... به کد ملی .......... به نشانی ........... تلفن ...........

اصالتاً از طرف خود یا ولایتاً/ قیمومتاً/ وصایتاً/ وکالتاً/ به نمایندگی و امضاء مجاز/ از طرف ........ به موجب ........ و با اختیارات تام نسبت به انجام مورد معامله.

متصالح: خانم/ آقای ........ به شماره شناسنامه ...... صادره از ...... به کد ملی .......... به نشانی ........... تلفن ...........

اصالتاً از طرف خود یا ولایتاً/ قیمومتاً/ وصایتاً/ وکالتاً/ به نمایندگی و امضاء مجاز/ از طرف ........ به موجب ........ و با اختیارات تام نسبت به انجام مورد معامله.

نکته: منظور از مصالح کسی است که مال عینی و مادی متعلق به اوست و در صلح عینی (یعنی صلح مالی که قابل لمس است و عینیت دارد)، مالی را از مالکیت خود خارج نموده و به مالکیت طرف مقابل در می آورد و به طرف مقابل متصالح گفته می شود.

نکته: در صلحی که موضوع آن مال نیست و در مقام دوستی و آشتی و مصالحه و رفع خصومت (صلح بر دعوا)، فرقی بین مصالح و متصالح نیست و این عناوین اختصاصی به هیچ کدام از طرفین ندارد.

مورد صلح: کلیه حقوق راجع به ... دانگ واحد مسکونی دارای پلاک ثبتی ... فرعی از ... اصلی واقع در بخش ... تهران به شماره چاپی ... ثبت ... دفتر ... صفحه ... به نشانی: ................................... با تمامی توابع و ملحقات و آنچه که در سند مالکیت آمده اعم از پارکینگ و انباری و نیز انشعابات آب و برق و گاز و تلفن منصوب در آن که متعاقب تنظیم این صلح نامه و در خصوص واگذاری کلیه حقوق ناشی از مالکیت مورد صلح موصوف، سند انتقال قطعی تنظیم نماید. با این صلح نامه دیگر مصالح نسبت به مالکیت ... دانگ واحد مسکونی مذکور ادعایی نخواهد داشت.

نکته: مورد صلح می تواند هر چیزی باشد اعم از مال موجود یا مالی که احتمالاً در آینده بوجود می آید یا مال عینی مثل یک خودرو یا مالکیت یک ملک و مال اعتباری مثل سرقفلی یا حق کسب و پیشه و یا حتی یک مجموعه اختلافات و دعاوی که بین دو طرف وجود دارد. بطور کلی به جز عقد ازدواج که نیاز به تشریفات خاص دارد هر قراردادی را می توان برای جلوگیری از سخت گیری های قانونی در قالب عقد صلح گنجاند.

مبلغ قرارداد: مبلغ ... ریال وجه رایج که تماماً نقداً بنا به اقرار به مصالح تسلیم و تادیه گردیده است.

نکته: صلح اصولاً یک عقد مسامحی و مجانی است یعنی وجود مبلغ و عوض شرط صحت آن نیست یا به تعبیر قانونی از جمله عقود مغابنی و معاوضی محسوب نمی شود و می تواند رایگان و مجانی باشد و در صورت وجود عوض و مبلغ یا مال الصلح، ضرورتی ندارد که بین موضوع معامله و مال الصلح تناسبی از نظر ارزش باشد. مثلاً اگر یک آپارتمان چند میلیارد تومانی به یک شاخه نبات یا ده هزار تومان پول صلح شود از این جهت خدشه ای نمی توان به آن وارد کرد. (برخلاف بیع و سایر عقود معاوضی)

مطلب مرتبط: نمونه قرارداد صلح عمری با حق فسخ

شرایط قرارداد صلح

الف) مصالح به موجب این صلح نامه کلیه حقوق ناشی از مالکیت خود را نسبت به مورد صلح به طرف دیگر صلح نموده و هیچ گونه ادعایی در این خصوص نخواهد داشت.

ب) هیچ گونه اختیار فسخ معامله در این معامله درج نشده و طرفین جز با اقاله حق بر هم زدن معامله را ندارند.

نکته: این شرط به این صورت هم می تواند درج شود که طرفین عقد می گویند و می نویسند "به شرط اسقاط کافه خیارات ولو خیار غبن اگر چه فاحش یا افحش باشد. (فاحشا کان او افحش)"

ج) متصالح هر زمان که تقاضا نماید مصالح باید مورد صلح و متعلق حق دیگری را تحویل مالک این صلح نامه بدهد. در غیر اینصورت طرف مقابل (متصالح) حق هر نوع شکایت را خواهد داشت.

د) پرداخت هزینه های انتقال اعم از هزینه فک رهن و مالیات به نقل و انتقال و عوارض شهرداری و هزینه ثبت به عهده خود انتقال گیرنده است.

این قرارداد فی مابین مصالح و متصالح در کمال صحت عقل و سلامت و اراده و بدون اجبار و اکراه تنظیم گردید.

کلیه معاملات و قراردادهای مغایر با متن این صلح نامه بین مصالح با افراد دیگر باطل و بی اعتبار بوده و فاقد اثر است. مصالح تعهد نموده و اقرار می نماید که هیچ گونه معامله و عقد تملیکی مفاد این صلح نامه منعقد ننموده و نخواهد نمود. و در صورت وجود هرگونه عقد قبل یا بعد از این قرارداد عقد مذکور بی اعتبار است.

نکته: علاوه بر آنچه گفته شد در قسمت سایر شرایط عقد صلح میتوان هر شرط مشروع و قانونی را گنجاند و در این خصوص هیچ گونه محدودیتی وجود ندارد.

امضاء صلح کننده                    امضاء صلح گیرنده

امضاء شاهد 1

امضاء شاهد 2

امضاء شاهد 3

نکته: برای صحت یک قرارداد صلح قصد و رضای طرفین به هر طریقی اعم از امضا یا اثر انگشت میتواند ابراز شود.

نکته: این یک نمونه صلح نامه عادی است. صلح نامه همچنین می تواند رسمی باشد. برای تنظیم صلح نامه رسمی انجام تشریفات خاصی ضرورت دارد مثل استعلام مالکیت از اداره ثبت و پرداخت مالیات و ... .

نکته: در عقد صلح ادعای غبن راه ندارد و همانطور که گفته شد صلح کننده یا مصالح بعد از قبول و امضا نمی تواند ادعا کند که ضرر کرده است.

با وجود این نمونه قرارداد صلح که از نظر قضایی کامل می باشد اما در هر حال با توجه به متفاوت بودن هر پرونده و دارا بودن نکات و ظرائف خاص خود لذا این صلح نامه شما را از مشاوره با وکیل بی نیاز نمی نماید.


امیدواریم مطالب برای شما مفید بوده باشد. لطفا مطالب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید و با امتیاز دادن به مطالب، ما را در جهت بهبود و تولید هر چه بیشتر مطالب یاری فرمایید. همچنین می توانید نظرات یا سوالات خود را در بخش دیدگاه ها مطرح نمایید در اسرع وقت به سوالات شما پاسخ داده خواهد شد.

جهت اخذ مشاوره، می توانید به بخش مشاوره حقوقی مراجعه نمایید.

درخواست مشاوره

افزودن دیدگاه

امتیاز شما :

دیدگاه کاربران

دیدگاهی ثبت نشده است.
تماس با وکیل