نمونه دادخواست اعسار از محکوم به

21 مهر 1403 1 2794
دادخواست اعسار از محکوم به

بازدید کننده بزرگوار، در این مقاله یک نمونه دادخواست اعسار از محکوم به برایتان قرار داده ایم تا با چارچوب تنظیم دادخواست آشنا شوید.

مطلب مرتبط: نمونه استشهاديه اعسار از محکوم به

نمونه دادخواست اعسار از محکوم به

خواهان: مشخصات کامل محکوم علیه (بدهکار)

خوانده: مشخصات کامل محکوم له (طلبکار)

وکیل: خانم/ آقای …/ کد ملی: …/ آدرس: …

تعیین خواسته و بهای آن: اعسار از پرداخت محکوم به (تقاضای رسیدگی و صدور حکم مبنی بر اعسار از پرداخت محکوم به به نحو تقسیط نسبت به دادنامه شماره ... مورخ ... صادره از شعبه ... دادگاه عمومی حقوقی مجتمع قضایی ... در پرونده کلاسه ...)

دلائل و منضمات دادخواست:

  1. فتوکپی مصدق دادنامه شماره ... مورخه ... صادره از شعبه ...

  2. کپی مصدق استشهاديه اعسار از محکوم به

  3. عنداللزوم استماع شهادت شهود

  4. محتویات کلاسه پرونده ... شعبه ... دادگاه عمومی حقوقی ...

  5. فرم لیست اموال

مطلب مرتبط: شرایط پذیرش اعسار از سوی بدهکار

ریاست محترم مجتمع قضایی ...

با سلام و دعای خیر؛

احتراما اینجانب در ارتباط با دادخواست تقدیمی به استحضار می رساند:

اینجانب ... حسب دادنامه شماره ... مورخ ... صادره از شعبه ... دادگاه عمومی ... به پرداخت مبلغ ... ریال در حق خانم/ آقای ... محکوم گردیده ام. نظر به مشکلات متعدد و اوضاع بد اقتصادی حاکم بر جامعه و اینکه هیچگونه مالی اعم از منقول و غیرمنقول جهت پرداخت محکوم به ندارم و همچنین با توجه به مستندات تقدیمی در مهلت مقرر قانونی، صدور حکم به اعسار از پرداخت محکوم به مستنداً به ماده 277 قانون مدنی و مواد 3 و 6 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی 1394 مورد استدعاست.

با تجدید احترام

بیشتر بخوانید: نمونه رای پذیرش اعسار از محکوم به با تاملی در حقوق بنیادین

مستندات قانونی مرتبط با دادخواست اعسار از محکوم به

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه

شماره نظریه: 2222/95/7 شماره پرونده: 1572-26-95 تاریخ نظریه: 1395/09/07

چنانچه محکوم علیه حقوقی طبق ماده 3 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی مصوب 1394 پس از انقضاء مهلت 30 روز دادخواست اعسار تقدیم نموده و ضامن از نوع کفیل کارمند هم معرفی نماید و از بازداشت آزاد گردد و پس از رسیدگی دعوی اعسار وی به صورت قطعی رد گردد و ضامن هم با وجود اخطار ظرف مهلت 20 روز نسبت به تسلیم محکوم علیه اقدام ننموده و نسبت به دستور ضبط وجه الکفاله هم در مهلت 10 روز اعتراض ننماید و مالی هم از کفیل جهت پرداخت دفعی محکوم به، به محکوم له یافت نشود آیا محکوم له می تواند تقاضای بازداشت محکوم علیه را بنماید؟

آزادی محکوم علیه از حبس یا خودداری از حبس وی با قید کفالت یا وثیقه، مبتنی بر این امر است که وضعیت محکوم علیه مدعی اعسار از جهت اعسار یا ایسار، مجهول است و تا زمان معلوم شدن آن باید از حبس وی خودداری شود. اما شخصی که در اجرای تبصره 1 ماده 3 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی مصوب 1394، دعوای اعسار خود را طرح و به آن رسیدگی و رد شده است، دیگر وضعیت وی از حالت مجهول بودن خارج شده است. بنابراین در راستای اعمال ماده 3 قانون مزبور و به تقاضای محکوم له حبس خواهد شد. به همین جهت برابر تبصره 1 ماده 3 یاد شده به کفیل یا وثیقه گذار ابلاغ می شود که محکوم علیه را تسلیم کند تا در صورت نپرداختن محکوم به یا عدم جلب رضایت محکوم له، حبس گردد.

مطلب مرتبط: نحوه طرح دعوای تعدیل تقسیط محکوم به

صورت جلسه نشست قضائی استان اصفهان/ شهر کاشان مورخ 15-05-1394

چنانچه مدعی اعسار به تکلیف قانونی خود در ارائه صورت کلیه اموال (مندرج در ماده 8 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی مصوب 1394) عمل نکند، تکلیف دادگاه چیست؟

نظر هیئت عالی

مدعی اعسار از پرداخت محکوم به مطابق ماده 3 و 8 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی ناظر به ماده 51 قانون آئین دادرسی مدنی باید لیست اموال و دارایی خود را ضمیمه دادخواست نماید والاF دادخواست فاقد شرایط مندرج در بند 6 ماده 51 قانون آیین دادرسی مدنی می باشد و مطابق ماده 54 همان قانون دادخواست توقیف شده و مدیر دفتر مبادرت به اخطار رفع نقص می نماید. لذا در صورت نقص در دادخواست مشمول مقررات ماده 2 قانون آیین دادرسی مدنی نمی باشد.

با وجود این دادخواست اعسار از محکوم به که از نظر قضایی کامل می باشد اما در هر حال با توجه به متفاوت بودن هر پرونده و دارا بودن نکات و ظرائف خاص خود لذا این دادخواست شما را از مشاوره با وکیل بی نیاز نمی نماید.


امیدواریم مطالب برای شما مفید بوده باشد. لطفا مطالب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید و با امتیاز دادن به مطالب، ما را در جهت بهبود و تولید هر چه بیشتر مطالب یاری فرمایید. همچنین می توانید نظرات یا سوالات خود را در بخش دیدگاه ها مطرح نمایید در اسرع وقت به سوالات شما پاسخ داده خواهد شد.

افزودن دیدگاه

امتیاز شما :

دیدگاه کاربران

یوسف علمی بانی
12 آبان 1403
واقعا عالیست