نمونه دادخواست اعسار از پرداخت دیه

18 اردیبهشت 1399 0 3198
نمونه دادخواست اعسار از پرداخت دیه

بازدید کننده بزرگوار، در این مقاله یک نمونه دادخواست اعسار از پرداخت دیه برایتان قرار داده ایم تا با چارچوب تنظیم دادخواست آشنا شوید.

 

نمونه دادخواست اعسار از پرداخت دیه

خواهان: خانم/ آقای .../ کد ملی: .../ آدرس: ...

خوانده: خانم/ آقای .../ کد ملی: .../ آدرس: ...

وکیل: خانم/ آقای .../ کد ملی: .../ آدرس: ...

خواسته: تقاضای صدور حکم مبنی بر اعسار از پرداخت دیه

دلایل:

  1. فتوکپی مصدق دادنامه
  2. استشهاد محلی
  3. گواهی گواهان
  4. عند اللزوم تحقیق محلی

مطلب مرتبط: شرایط پذیرش اعسار از سوی بدهکار

ریاست محترم دادگاه

با سلام و عرض ادب

احتراما به استحضار می رساند:

اینجانب ... به عنوان خواهان مطابق دادنامه قطعی به شماره ... مورخ ... صادره از آن شعبه محکوم به پرداخت دیه به خوانده محترم به اتهام ضرب و جرح غیرعمدی شده ام.

با توجه به عجز و ناتوانی از پرداخت دیه و اینکه قادر به پرداخت آن نمی باشم از تاریخ ... در بازداشت بسر می برم. علیهذا، با توجه به مدارک ارائه شده اعم از استشهادیه محلی که به پیوست تقدیم نموده ام، تقاضای رسیدگی و قبول اعسار و نهایتا صدور حکم مبنی بر اعسار از پرداخت محکوم به را دارم.

مطلب مرتبط: در چه مواردی دیه از بیت المال پرداخت می شود؟

مستندات قانونی دادخواست اعسار از پرداخت دیه

صورتجلسه نشست قضائی استان کرمان/ شهر کرمان ۱۳۹۷/۰۴/۰۴

در محکومیت شخص به پرداخت دیه که دادگاه صادر کننده حکم متعاقبا دیه را تقسیط و مبلغ را به ریال مشخص نموده، با فرض پرداخت هر یک از اقساط در مهلت مقرر و پرداخت کامل آن، آیا محکوم له میتواند با توجه به افزایش مبلغ دیه در ابتدای هر سال تقاضای پرداخت مازاد بر مبلغ تعیین شده در حکم دادگاه را بنماید؟

نظر هیئت عالی

نظریه اتفاقی که مستظهر به نظریه شماره 7/96/359 مورخ 1396/2/16 اداره کل حقوقی قوه قضاییه به شرح ذیل "در مورد حکم پرداخت دیه به اقساط، هرگاه دادگاه متعاقب توافق طرفین مبلغ معینی را به عنوان دیه در حکم تعیین نموده یا کل دیه به مبلغ معین تقسیط شود، ملاک احتساب اقساط همان مبلغی است که تعیین شده است و نوسانات بعدی تأثیری در آن ندارد؛

ولی هرگاه متهم را به پرداخت عین معین محکوم نماید و در زمان صدور حکم تقسیط پرداخت اقساط به مبلغ معین محاسبه و تعیین نگردد و دادگاه به تقسیط عین (دیه) حکم صادر کند، جون محکوم علیه باید عین محکوم به را تقسیط شده به محکوم له بدهد، در صورت تعذر از پرداخت عین قیمت یوم الادا باید ملاک محاسبه قرار گیرد مگر اینکه طرفین در خصوص مبلغ توافق نمایند." از سوی هیأت عالی صحیح اعلام می گردد.

 

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه:

شماره نظریه: 738/96/7 شماره پرونده: 69-39-672 تاریخ نظریه: 1396/03/30

آیا به محض تقدیم دادخواست اعسار از پرداخت محکوم به در پرونده های کیفری مانند رد مال ناشی از سرقت یا دیه محکوم علیه از زندان آزاد می شود یا اینکه پس از صدور حکم اعسار آزاد خواهد شد؟

اولاً برابر بند پ ماده 14 قانون مجازات اسلامی مصوب 1394، دیه یکی از اقسام مجازاتهاست. بنابراین با توجه به مواد 226 و 251 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392، آزادی چنین محکوم علیهی منوط به دادن تأمین یا اجرای کامل مجازات یا اثبات اعسار وی است و صرف تقدیم دادخواست اعسار از محکوم ‌به (دیه) موجب آزادی بلا قید وی نمی‌گردد و مقررات ماده 3 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی مصوب 1394، نافی این تکلیف قانونی نیست. ثانیاً با توجه به ماده 22 قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی مصوب 23/3/1394 و لحاظ ماده 3 این قانون، در فرضی که اعسار محکوم علیه ثابت و حکم بر تقسیط دیه صادر شده است، چنانچه برای وی مجازات دیگری تعیین نشده باشد، وی بدون اخذ تأمین آزاد می شود.

با وجود این دادخواست که از نظر قضایی کامل می باشد اما در هر حال با توجه به متفاوت بودن هر پرونده و دارا بودن نکات و ظرائف خاص خود لذا این دادخواست شما را از مشاوره با وکیل بی نیاز نمی نماید.


امیدواریم مطالب برای شما مفید بوده باشد. لطفا مطالب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید و با امتیاز دادن به مطالب، ما را در جهت بهبود و تولید هر چه بیشتر مطالب یاری فرمایید. همچنین می توانید نظرات یا سوالات خود را در بخش دیدگاه ها مطرح نمایید در اسرع وقت به سوالات شما پاسخ داده خواهد شد.

جهت اخذ مشاوره، می توانید به بخش مشاوره حقوقی مراجعه نمایید.

درخواست مشاوره

افزودن دیدگاه

امتیاز شما :

دیدگاه کاربران

دیدگاهی ثبت نشده است.
تماس با وکیل