نمونه اظهارنامه تخلیه مغازه به علت نیاز شخصی

اظهارنامه تخلیه مغازه
15 شهریور 1403 0 1541
اظهارنامه تخلیه مغازه

بازدید کننده بزرگوار، در این مقاله یک نمونه اظهارنامه تخلیه مغازه به جهت نیاز شخصی برایتان قرار داده ایم تا با چارچوب تنظیم آن آشنا شوید.

مطلب مرتبط: کاربرد اظهارنامه چیست؟ در چه مواردی ارسال اظهارنامه الزامی است؟

نمونه اظهارنامه تخلیه مغازه به جهت نیاز شخصی

اظهار کننده: مشخصات موجر ملک تجاری

مخاطب: مشخصات مستاجر ملک تجاری

موضوع: تخلیه به جهت نیاز شخصی

مطلب مرتبط: نحوه طرح دعوای تخلیه به جهت نیاز شخصی موجر

مخاطب محترم

با سلام و عرض ادب

احتراماً اینجانب ... مالک عین مستاجره دارای پلاک ثبتی ... فرعی از ... اصلی بخش ... تهران به نشانی ... مطابق با ماده 156 قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی باستحضار می رساند:

اینجانب به موجب اجاره نامه شماره ... و در سال 1361، ملک تجاری خود واقع در ... را به جنابعالی اجاره داده ام. با توجه به اینکه قرارداد اجاره فی مابین مشمول قانون روابط موجر و مستاجر سال 1356 می باشد و نظر به اینکه بنده جهت گذران زندگی به شدت به عین استیجاری و فعالیت در آن نیاز دارم. لذا از حضرتعالی تقاضامندم که ظرف مدت 2 ماه پس از ابلاغ اظهارنامه حاضر، نسبت به تخلیه ملک مزبور اقدام و مراتب را به اطلاع اینجانب برسانید. ضمناً بنده آمادگی خود را مبنی بر پرداخت حق کسب و پیشه و تجارت متعلقه به شما را اعلام می دارم. علی ایحال در صورت امتناع شما از تخلیه عین مستاجره، به ناچار مراتب از طریق مراجع قضایی پیگیری خواهد شد.

مطلب مرتبط: قانون روابط موجر و مستاجر 56

مستندات قانونی مرتبط با اظهارنامه تخلیه مغازه به جهت نیاز شخصی

صورتجلسه نشست قضائی استان گیلان/ شهر رودسر مورخ ۱۳۹۱/۰۶/۰۲

اگر مالکی تقاضای تخلیه مورد اجاره را به علت نیاز شخصی طرح کند و حکم به رد دعوی صادر شود آیا مجدداً می تواند همان دعوی را مطرح کند و دعوی او مسموع است؟

نظر هیئت عالی

با توجه به این‌که نیاز شخصی امری حادث و متغیر است و بستگی به وضعیت اقتصادی و اجتماعی افراد دارد و با گذشت زمان تغییر می کند؛ لذا طرح قبلی دعوی تخلیه به لحاظ نیاز شخصی و رد ماهوی آن، واجد اعتبار امر مختومه نبوده و مجدداً این دعوی قابل طرح است. بنابراین نظر اتفاقی در نشست قضایی رودسر در این قسمت مورد تأیید است.

 

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه

شماره نظریه: 7/97/1814 شماره پرونده: 96-29/1-2462 تاریخ نظریه: 1397/06/12

در خصوص بند 2 ماده 15 قانون روابط موجر و مستاجر سال 1356 و در بحث تخلیه ملک تجاری به دلیل نیاز شخصی موجر آیا این حق صرفاً برای شخص موجر اجاره دهند اولیه ملک تجاری قابل پذیرش است یا برای منتقل الیه نیز این امر قابل پذیرش است لازم به ذکر است که با عنایت به اصل غیرقابل انتقال بودن اماکن تجاری در قانون سال 1356 و اینکه چنانچه برای اشخاص دیگر اعم از منتقل الیه این امر قابل پذیرش باشد با صدور حکمی علیه ایشان نامبرده می‌تواند جهت تخلیه ملک را به شخص دیگری واگذار نماید؟ لطفا در این خصوص مساعدت لازم به عمل آید مضافا اینکه نظریه مشورتی 7840/7 مورخه 17/12/87 نیز مدنظر قرار گیرد.

نظر به اینکه منتقل‌الیه، قائم مقام انتقال دهنده تلقی می شود و تمام حقوقی که برای وی (انتقال دهنده) متصور می باشد، به منتقل‌الیه انتقال می یابد، بنابراین، منتقل‌الیه نیز می‌تواند تقاضای تخلیه عین مستاجره به لحاظ نیاز شخصی را از دادگاه بنماید و نظریه شماره 8740/7 مورخ 17/12/78 این اداره کل، ناظر به منتقل‌الیه نیست بلکه ناظر به افراد تحت تکفل موجر مانند فرزندان، پدر و مادر موجر می‌باشد که آنها منتقل‌الیه محسوب نمی گردند. ضمناً اگر مستأجر مدعی صوری بودن انتقال عین مستأجره باشد می تواند با طرح دعوای مقتضی، اعلام بطلان انتقال مزبور را درخواست کند.

با وجود این اظهارنامه تخلیه مغازه به جهت نیاز شخصی که از نظر قضایی کامل می باشد اما در هر حال با توجه به متفاوت بودن هر پرونده و دارا بودن نکات و ظرائف خاص خود لذا این اظهارنامه شما را از مشاوره با وکیل بی نیاز نمی نماید.


امیدواریم مطالب برای شما مفید بوده باشد. لطفا مطالب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید و با امتیاز دادن به مطالب، ما را در جهت بهبود و تولید هر چه بیشتر مطالب یاری فرمایید. همچنین می توانید نظرات یا سوالات خود را در بخش دیدگاه ها مطرح نمایید در اسرع وقت به سوالات شما پاسخ داده خواهد شد.

افزودن دیدگاه

امتیاز شما :

دیدگاه کاربران

دیدگاهی ثبت نشده است.